Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A nagy pálfordulás: Kálmán Olga útja Simicska karjaiba

Horváth József György

2017.01.05. 13:28

A hírhedt riporter 2015 elõtt még oligarcházta Simicska Lajost, ám azóta nagyot fordult vele a világ: újonnan a HírTv-t erõsíti. Íme a nagy Kálmán Olga-sztori.

Kálmán Olga az ATV karácsonyi partija után mondott fel, és mint kiderült, a Hír TV-hez szerződött. A Ripost úgy tudja, hogy nettó 4 millió forintot fog havonta keresni, ami példátlanul magas fizetés, bár állítólag az ATV-nél még ennél is többet kapott.

Amikor még Olga ütötte Simicskát

2012. május 19-én Kálmán Olga Egyenes Beszéd című műsorában még a Közgép és a közbeszerzések voltak a terítéken. A műsorvezető akkor Karácsony Gergellyel arról beszélt, hogy "a Fidesszel kapcsolatba hozható oligarchák, köztük Simicska Lajos, aki a politika közelében van, az sorra nyeri az állami megbízásokat, és feltételezhető, hogy ezekből a pénzekből valamit vissza fog csöpögtetni a kormánypártoknak".

2015. február 6-ig az Egyenes Beszédben Simicska Lajos mindig negatív összefüggésben szerepelt, de azt követően érezhetően megváltozott Kálmán hozzáállása az üzletemberhez. Mint ismert, akkor szakított nyilvánosan is a Fidesszel Simicska. 2015. április 9-én pedig Kálmán már a védelmébe vette Simicskát egy Csepreghy Nándorral folytatott beszélgetés során. Akkor az M4-es autópálya építésének a leállítása volt a téma. Kálmán szerint azért került sor arra, mert a kormány így akar bosszút állni Simicska Lajoson. Vagyis, miután éveken át szidta Simicskát, 2015 februárja után feltűnően megkedvelte, most pedig már nála dolgozik.

Pálfordulások sora

Nemcsak Simicskához való viszonya változott az évek alatt Kálmán Olgának, aki komoly politikai pályát befutva 2007-ben majdnem a Gyurcsány-kormány szóvivője lett. Mostanában már azokkal a jobbikos képviselőkkel bratyizik, akiket hosszú évekig látni sem akartak az ATV háza tájékán. Míg korábban meg sem hívta Vonáékat – gyakorlatilag bojkott volt ellenük – mostanra már a jobbikosok hazajárnak Olga műsorába.

Kálmán távozásával kapcsolatban Németh Sándor is leírta a véleményét. Az ATV tulajdonosa azt mondta:

Kálmán Olga a Hír TV-hez való szerződésével - akarva-akaratlanul - Simicska és szövetségesei Orbán Viktor elleni vendettájának központi szereplőjeként kínálta fel magát, amiről egy híres salamoni mondás jut eszembe: Kóbor kutya fülét ragadja meg, aki felháborodik a perpatvaron, amely őt nem illeti. De ehhez már sem a Hit Gyülekezetének, sem pedig az ATV-nek sincs semmi köze."

Olgával az élen pörög a propaganda

A Magyar Idők információi szerint Tarr Péter, akit Havas Henrik nemrég a tanítványának nevezett, azzal kívánt boldog ünnepeket kollégáinak, hogy Kálmán Olga szerződtetésével a televízió még kormánykritikusabb lesz, de nem válik baloldali médiummá. A Hír TV-s vezető azt az ellentmondást azonban nem oldotta fel, hogy az emblematikusan baloldali műsorvezetővel a csatorna hogyan tudná megőrizni maradék jobboldali jellegét. Egy viszont biztos: ismerve Kálmán Olga nyájas beszélgetéseit Vona Gáborral és a többi jobbikos politikussal, nyilvánvalóan nem fog gondot jelenteni, hogy egyszerre kedveskedjen baloldali politikusoknak és a jobbikosoknak is.

A teljes riportot Kálmán Olga pálfordulásairól IDE kattintva megtaláljátok az Origón!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére