Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Momentum megszabadulna a katonai határvédelemtõl

Sümeghi Lóránt

2017.10.21. 14:28

A nagykörúti mozgalom nemrég kihirdetett pártprogramjának nem minden elemét kívánta feszegetni a liberális média. Nem véletlenül, hiszen vannak benne egészen elképesztõ mondatok is.

A Magyar Idők szúrta ki, hogy a Fekete-Győr András vezette Momentum szerint nincs szükség katonákra a határon. A program „Tehermentesítjük a honvédséget a határvédelemben” címszava alatt a Momentum úgy fogalmaz: "összesen mintegy 13 ezer katona teljesített szolgálatot az ország déli határai mentén az elmúlt több mint egy évben.

A határvédelem európai dimenziójának erősítésével tehermentesítjük a honvédséget, véget vetve az állományt súlyosan megterhelő, politikai célú látványbevetéseknek.”

A lap szerint szintén nem kapott különösebb publicitást a program „Lehetőségekkel teli ország” fejezetének azon pontja, miszerint a Momentum megfogalmazásában

visszaszorítjuk az ingatlanspekulációt a tőkejövedelem-adó bevezetésével." 

A lap megkeresésére több adószakértő is egybehangzóan úgy vélekedett, hogy bár a megfogalmazás meglehetősen általános és ködös, abból kiolvasható az általános ingatlanadó – illetve vagyonadó – bevezetésének a szándéka. Szerintük mivel a Momentum az ingatlanspekulációra hivatkozik, nem zárható ki, hogy az adó nemcsak a lakásokra, hanem más ingatlanokra, így akár telkekre, termőföldekre is vonatkozhat.

Emlékezetes, az ingatlanadó a Nemzetközi Valutaalap (IMF) egyik leghőbb vágya volt, aminek bevezetéséről a Bajnai-kormány 2009-ben döntött is. Az egykori miniszterelnök az ATV műsorában akkor elismerte: keményen hangzik, de ha valaki nem tudja fenntartani az ingatlanát a 2010-ben bevezetendő adó miatt, akkor költözzön egy számmal kisebbe.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére