Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A MOL megkezdte a fertőtlenítőszerek gyártását

888.hu

2020.03.25. 11:51

Sajtótájékoztatót tart az Operatív Törzs.

Az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján először Ratatics Péter, a MOL-Csoport ügyvezető igazgatója tett bejelentést:

  • elmondta, hogy a MOL megkezdte a fertőtlenítőszerek gyártását,
  • ez a felületek és az emberi test fertőtlenítésére is alkalmas.
  • Több hullámban fogják forgalomba hozni: kiskereskedelmi forgalomban is kapható lesz, először a MOL-kutakon lesz elérhető.
  • Napi 50 ezer liter fertőtlenítőt tudnak előállítani, ez 2-3 hónapig az egész ország szükségletét képes lesz kielégíteni.

 

Schanda Tamás, az ITM miniszterhelyettese elmondta, hogy rekordgyorsasággal történt meg az átállás, ez egy jó példa a hazai kapacitások növelésére. A MOL a szélvédőfolyadékok gyártásáról állt át a fertőtlenítő folyadékokra.

Más cégeket is ösztökélnek az átállásra: maszkok, védőruhák gyártása is várható majd hazai üzemekben.

 

Ruszlin Romulusz dandártábornok arról számolt be, hogy 71-ről 84-re nőtt azon cégek száma, ahol katonai jelenlét van. Most az oxigénellátásban és az élelmiszer-forgalmazásban lévő cégek kerültek be a körbe. (Többek között a Tesco, a CBA, a Spar és a gyógyszergyártó cégek.) Arról is beszélt, hogy sátrakkal és tábori ágyakkal segítik a kórházakat. 15 nagyvárosban folytatják a járőri tevékenységet is.

 

Dr. Müller Cecília beszámolt a legfrissebb adatokról: 226-ra nőtt a fertőzöttek száma, elhunyt egy brit állampolgár, aki krónikus betegségben szenvedett. Az eddig elhunytak mindegyike rendelkezett valamilyen krónikus betegséggel, és a koronavírus erre telepedett rá. Minden eszközzel változatlanul az a cél, hogy lassítsák a járvány terjedését. Majd az idősotthonokban lakókhoz fordult tanácsaival, továbbá elmondta, hogy felvételi zárlatot rendeltek az idősek gondozását ellátó intézményekben az ott élők egészsége érdekében.

 

Lakatos Tibor alezredes elmondta, hogy a kormány újabb 15 milliárd forintot különített el a szükséges eszközök beszerzésére, folytatódhat tehát az intézmények védőeszközökkel való ellátása. Arról is szólt, hogy az Operatív Törzs elrendelte a kórházi kapacitások bővítését, beleértve az intenzív ágyak számának növelését is. A kiskunhalasi konténerkórház építése jó ütemben halad, a Hungexpo területén egy 330 fős kapacitású ideiglenes kórházat alakítanak ki, aminek a befogadóképessége növelhető. Ezek csak akkor kerülnek majd használatba, ha a normális kórházi kapacitás nem lesz elegendő.

OLVASTAD MÁR?

Kínának tíz nap alatt sikerült, nekünk húsz: így húzták fel a semmiből pillanatok alatt a karanténkórházat Kiskunhalason | VIDEÓ

Kínának tíz nap alatt sikerült, nekünk húsz: így húzták fel a semmiből pillanatok alatt a karanténkórházat Kiskunhalason | VIDEÓ

Kórházi ágyakban számolva tulajdonképpen gyorsabban húzták fel, mint ahogy a járvány terjed. Az első ásónyomtól a berendezésig és a villanykörték becsavarásáig 19 nap telt el.

Végképp elgurult Donáth Anna gyógyszere – már a szocik is nekiestek

Végképp elgurult Donáth Anna gyógyszere – már a szocik is nekiestek

A Momentum EP-képviselője olyan fejtegetésbe kezdett, ami az új jogszabályok szerint már súrolhatja a rémhírterjesztés határát. A jelek szerint viszont még akadnak jóérzésű szocialisták is, mert már ők is támadják a Momentum elszabadult hajóágyúját.

31 millió maszk, 152 lélegeztetőgép és 133 ezer teszt érkezett

31 millió maszk, 152 lélegeztetőgép és 133 ezer teszt érkezett

Csaknem 31 millió maszk, 133 ezer teszt és 152 lélegeztetőgép érkezett Magyarországra – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos tájékoztatóján az Országgyűlés külügyi bizottságában kedden.

Operatív törzs: ha nem tartjuk be az utasításokat, Budapest gócponttá válhat

Operatív törzs: ha nem tartjuk be az utasításokat, Budapest gócponttá válhat

Az eddigi fertőzéses esetek 40 százaléka Budapestre, a Pest megyei agglomerációval együtt 60 százaléka a fővárosi régióra koncentrálódik, ezért rendkívül fontos, hogy a sűrűn lakott régióban mindenki fokozottan tartsa be a járvány terjedését akadályozó korlátozásokat – figyelmeztettek a szakemberek az operatív törzs napi tájékoztatóján.

Íme az Orbán-terv részletei: 75 ezren kapnak diplomát, hitelprogramok és adókönnyítések segítik a vállalkozásokat, felfüggesztik az idegenforgalmi adót

Az Orbán-kormány hétfőn bejelentett gazdasági mentőcsomagjának részleteiről tájékoztatott ma Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

Már Ukrajnában is berobbant a járvány: emelkedik a halálos áldozatok száma

Ukrajnában keddre egy nap alatt hét új esettel 45-re emelkedett a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma, az igazolt fertőzötteké pedig 143-mal 1462-re nőtt – hozta nyilvánosságra az egészségügyi minisztérium.

Századvég: a magyarok négyötöde kiáll a kormány gazdaságmentő elképzelései mellett

A magyarok jelentős többsége nem ért egyet azzal az ellenzéki hangulatkeltéssel, hogy a kormánynak ingyenpénzt kellene osztogatnia a koronavírus-járvány nyomán kialakuló gazdasági recesszió idején, helyette a kormány munkahelyvédő és -teremtő politikáját támogatják.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére