Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migránssimogatók csatájában Merkel volt a meggyõzõbb

Nagy Gábor

2017.09.04. 12:58

Különbözõ német felmérések szerint Angela Merkel volt a "szimpatikusabb, stabilabb, megbízhatóbb" a kancellárjelöltek vasárnap esti vitájában - mondta Pócza István, a Századvég Alapítvány kutatója.

A szakértő szerint a vita "inkább beszélgetés" volt, Angela Merkel sokszor "bólogatott" Martin Schulzot hallgatva, "láthatóan egyetértett" azzal, amit ellenfele mondott. A különbség főleg a hangnemben volt, a szociáldemokrata jelölt sokkal erősebb, határozottabb hangnemet ütött meg.

Pócza közölte: a mérések szerint 33 százalék Angela Merkelt tartotta jobbnak, 24 százalék Martin Schulzot, és 43 százalék válaszolt úgy, hogy nem tud dönteni a két politikus között. A tévévita nem segített jelentősen a bizonytalanoknak állást foglalni a két politikus között – tette hozzá a szakértő.

A kutató úgy értékelt: nincs nagy különbség abban, ahogyan a két jelölt megítéli a migrációt, kisebb szakpolitikai viták vannak csak. Ezek között említette, hogy Schulz felmondaná az Európai Unió Törökországgal kötött megállapodását, míg Merkel "próbál továbbra is egyensúlyozni".

(Forrás: köztévé)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére