Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A májusi választások tétje, hogy meg tudjuk-e védeni Európát a tömeges bevándorlástól

Sümeghi Lóránt

2019.04.05. 16:24

Az európai parlamenti választás tétje nem más, mint hogy bevándorláspárti vagy bevándorlásellenes vezetõi lesznek-e az uniónak, ezért a Fidesz kampányismertetõjének rendezvényén Orbán Viktor miniszterelnök egy hétpontos programot hirdetett meg.

Ma délután a Parlamenti szalon című rendezvény keretén belül bemutatásra került a Fidesz EP-választási programja, ezzel pedig hivatalosan is elindult az európai választásokat érintő kampány, mely nemcsak Magyarország, hanem az egész európai kontinens szempontjából is sorsdöntőnek ígérkezik. A Kocsis Máté frakcióvezető által megnyitott rendezvényen Orbán Viktor miniszterelnök mellett felszólalt az EP-listát vezető Trócsányi László, Szijjártó Péter külügyminiszter, illetve Szájer József EP-képviselő. 

Európa válaszút előtt áll

A miniszterelnök előtt felszólaló Trócsányi László többek között arról beszélt, hogy Európa ismét veszélyben van, válaszút előtt áll: a kontinens akkor tud a mienk maradni, ha megőrizzük a kultúránkat.

Emellett megemlítette, hogy az unión belüli kettős mérce és az azt fenyegető veszélyek kapcsán "Magyarország most sem kíván hallgatni." 

Meg kell akadályozni az Európai Egyesült Államok létrejöttét

Rövid beszédét Szájer József EP-képviselő szavai követték, melyben kifejtette, hogy mi, magyarok egyetlen európai népnél sem vagyunk kevesebbek.

Megerősödtünk abban, hogy történelmi tapasztalatunk, józan gondolkodásmódunk védendő érték. Olyan fundamentum, amelyre egész Európának szüksége van, egyetlen európai népnél sem vagyunk alábbvalók"

– fejtette ki. 

A Trócsányi László által elmondottakra utalva megjegyezte, hogy a kettős mérce mérgező, ez ássa alá a tagállamok unióba vetett bizalmát. Ezért tovább kell küzdeni, bele kell állni a vitákba, mert a napnál is világosabb, mit kell tenni:

az Európai Egyesült Államok rémálmát az európai nemzetek megerősítésével meg kell akadályozni."

Végezetül kiemelte, Európa csak erős nemzetekre alapozva őrizheti meg békéjét, amikor Magyarország ezért harcol, azt egész Európáért teszi.

Népességcsere

Ezt követően Szijjártó Péter a globális migrációs csomag veszélyeire hívta fel a figyelmet és hangsúlyozta, hogy 

Magyarország nem akar sem migrációs kibocsátó, sem tranzit-, sem befogadóország lenni."

Elmondta, hogy mi voltunk az első európai ország, amely világosan nemet mondott a globális migrációs csomagra. "Legyünk büszkék erre, és arra, hogy ellenálltunk a hatalmas nyomásnak". 

A külgazdasági és külügyminiszter arról is beszélt, hogy négy évvel ezelőtt nagyjából 400 ezer illegális bevándorló vonult át az országon.

Miközben megsértették a határainkat, belemosolyogtak a kamerákba, de keresztülmentek mindenen, majd pedig a rendőrségre támadtak a kerítés megépítése után." 

Mint mondta, "az egész egy terv része volt, aminek a lényege az volt, hogy egy világméretű népességcserét hajtsanak végre. Nagy szerepe volt ebben Brüsszelnek, ami végig a kötelező kvóta mellett állt, és olyan migrációs politikát alakítottak ki, ami meghívásként értelmezendő."

A felszólalók szavait végül a miniszterelnök beszéde zárta. Ebben hangsúlyozta a határvédelem, az előremutató családpolitika és a szuverenitás megőrzésének fontosságát, továbbá egy egyedülálló, hétpontos programot hirdetett a bevándorlás megállításáért. A kormányfő programja szerint

a migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak." 

Javasolta továbbá, hogy egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására az akarata ellenére, és senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül. Szorgalmazta, hogy

szüntessék meg a migránskártyákat és a migránsvízumot, Brüsszel pedig ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit."

Orbán Viktor végül követelte, hogy Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát, és bevándorlást ellenző vezetők álljanak az uniós intézmények élén.

Szavai szerint ezek azok a pontok, amelyek a legszükségesebbek a bevándorlás megállításához és a keresztény kultúra megőrzéséhez. Kérte egyúttal a választókat, hogy aláírásukkal támogassák majd ezt a programot. Hangsúlyozta végül, hogy a brüsszeli elit hatalmi törekvéseit meg kell fékezni, a bevándorlást meg kell állítani. 

Érdemes megemlíteni, hogy ezzel el is startolt a kampány, így szombattól indul az aláírások gyűjtése. Mint ismert, a májusi európai parlamenti választáson indulni szándékozó pártoknak ajánlóíveken kell megszerezniük az induláshoz szükséges 20 ezer érvényes támogató aláírást.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Salvini Olaszok Koalíciójának nevezte el a jobbközép pártok szövetségét

Salvini Olaszok Koalíciójának nevezte el a jobbközép pártok szövetségét

Egységbe forrt a jobboldali és jobbközép pártok szövetsége. Eközben a Giuseppe Conte vezette kormányban egyre erősebbek az ellentétek.

Felfüggesztették Varjú László mentelmi jogát

Az Országgyűlés hétfőn 146 igen és 29 nem szavazattal felfüggesztette Varju László mentelmi jogát.

Londonban fogyasztják a legtöbb kokaint Európában

Londonban fogyasztják a legtöbb kokaint Európában

A Sadiq Khan által vezetett Londonban fogy a legtöbb a fehér porból, bár lehet, hogy nem ebben a versenyben akart aranyérmes lenni a város.

Zavargások voltak egy máltai migránsközpontban

Zavargások voltak hétfőre virradóra a máltai Hal Far migránsközpontban – közölte a szigetország rendőrsége.

Óriási felháborodást keltett, hogy Hadházy trágár szöveget mutatott fel a parlamentben

Óriási felháborodást keltett, hogy Hadházy trágár szöveget mutatott fel a parlamentben

A képviselő úgy döntött, meghekkeli Orbán Viktor beszédét, de a saját lejáratásán kívül sok foganatja nem volt a dolognak.

Orbán ismét felmosta a padlót az ellenzékkel

Orbán ismét felmosta a padlót az ellenzékkel

Hiába bátorodott fel az ellenzék, a szellemi nívó szemlátomást ugyanaz maradt. A méltó válaszok nem maradtak el a magyar kormányfő részéről.

Ezért fog pozíciókat osztogatni Gyurcsány embereinek Karácsony

Ezért fog pozíciókat osztogatni Gyurcsány embereinek Karácsony

A kampányban nyújtott segítségért az MSZP és a DK is követelni fogja a jussát.

Orbán Viktor: a kormány a legfontosabb kérdésekben megerősítést kapott

Orbán Viktor: a kormány a legfontosabb kérdésekben megerősítést kapott

Az Országgyűlés hétfőn délután 1 órától kéthetes üléssel kezdte meg őszi munkáját, Orbán Viktor napirend előtt szólalt fel.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére