Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A magyarok szerint a terrortámadások miatt az EU-t is felelõsség terheli

Bertha László

2016.03.25. 15:58

A Századvég legfrissebb kutatása szerint a magyar emberek többsége támogatja a biztonsági intézkedések szigorítását.

A közvélemény-kutatás a brüsszeli események, valamint a terrorizmus elleni harchoz köthető biztonságpolitikai szigorítások társadalmi megítélését vizsgálta. A felmérés szerint a magyarok 99 százaléka értesült a belga fővárosban történt merényletekről. A válaszadók háromnegyede szerint az Európai Uniót és vezetőit is terheli a felelősség, hogy Párizs után újabb terrortámadásokra került sor a kontinensen.

A válaszadók 51 százaléka érzi úgy, hogy nőtt Magyarországon a terrorfenyegetettség, míg 45 százalék szerint nem változott. A lakosság túlnyomó többsége, 89 százalék gondolja úgy, hogy összefüggés van az illegális bevándorlás és a terrorizmus között. A válaszadók közül mindössze 10 százalék nem értett egyet ezzel az állítással.

A Századvég kutatása alapján a magyar lakosság támogatja a szigorúbb biztonságpolitikai intézkedéseket. A megkérdezettek 94 százaléka egyetért azzal, hogy fokozottabban kell ellenőriznie a rendőrségnek a Magyarországra érkező külföldieket, 91 százalék pedig plusz hatásköröket is adna a rendőröknek veszélyhelyzetben. A magyar emberek 61 százaléka a rendőrség mellett a hadsereg bevetését is támogatja.

Az eredmények alapján a lakosság többsége a terrorfenyegetettség miatt, azzal az alaptörvény-módosítással is egyetértene, mely alapján a kormány terrortámadás esetén 60 napos terrorveszélyhelyzetet hirdethetne.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére