Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"A magyarok szavazzanak igennel a hagyományos családra!"

Forisek Ádám

2018.10.05. 14:38

A család fogalmáról hétvégén tartandó romániai népszavazáson való részvételre buzdította a romániai magyarokat Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért is felelõs államtitkár.

Soltész Miklós rámutatott: soha nem látott történelmi összefogás jött létre Romániában a népszavazás kapcsán a különböző egyházak, politikai oldalak és civil szervezetek között. Az emberi természet része, hogy a házasság férfi és nő önkéntesen létrehozott életközössége. Az államtitkár szerint ideális esetben nem is kellene erről szavazni, ez teljesen természetes lenne.

Ahogy írtuk, Romániában a család fogalmának alkotmányos meghatározásáról tartanak szombaton és vasárnap népszavazást. Az ügy fontosságát jelzi, hogy szinte valamennyi erdélyi magyar történelmi egyház állást foglalt a kérdésben, az RMDSZ pedig a referendumon való részvételre buzdítja a romániai magyarságot. Érdemes kiemelni, hogy a sorosista Amnesty International például az ellenoldalt képviseli, és lebontaná a hagyományos családmodellt.

Soltész Miklós szerint nem kell a másféle kapcsolatot megbélyegezni, de az nem házasság.

Az államtitkár szerint gyávaság a népszavazásról való távolmaradást propagálni, szerinte mindenki vállalja a véleményét. Rámutatott: a demográfiai problémákra eddig kétféle válasz született. Az egyik Észak- és Nyugat-Európában, itt a migráció a válasz, ami megbukott. Európa keleti fele ugyanakkor a családtámogatásban látja a megoldást. Erről szól a romániai népszavazás is.

A Miniszterelnökség államtitkára a székelyföldi, partiumi, erdélyi és Magyarországon tartózkodó román állampolgársággal rendelkező magyarokat is a népszavazáson való részvételre buzdította.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére