Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A magyarok nem bíznak a külföldrõl pénzelt civil szervezetekben

Tóth Dalma

2017.02.15. 21:58

Habár a külföldi finanszírozású civil szervezettel szemben bizalmatlan a magyar lakosság, a jó hír az, hogy a magyar fenntartásúakban bíznak. A bizalmi lista elején a felsõoktatási intézmények állnak - derül ki a Századvég Alapítvány február eleji közvélemény-kutatásából.

A magyar lakosság 56 százaléka bízik a magyar civil szervezetekben. Ezzel szemben a külföldi politikai és gazdasági erők által finanszírozott civil szervezetekben a lakosságnak csak a 29 százaléka bízik. Ezen szervezeteket a baloldaliak 61 százaléka, a középen állók 31 százaléka, a jobboldaliaknak pedig csak a 13 százaléka szavazott bizalmat.

A kutatás szerint az emberek legjobban a felsőoktatási intézményekben bíznak, a válaszadók 83 százaléka szavazott bizalmat ezen intézményeknek. A közoktatási intézményeket illetően 66 százalék, az egyházi iskoláknál pedig 60 százalék ez az arány.

A katonaságban  az emberek 79, a rendőrségben 77 százaléka bízik. Jól szerepelt továbbá az Alkotmánybíróság, ami 64 százalékot ért el. A bíróságokban az emberek 63 százaléka bízik.

A magyar parlamenttel kapcsolatban már kevésbé kedvező a kép, igaz, a válaszadók jelentős része (45 százaléka) bízik a törvényhozásban.

A megkérdezettek hasonló arányban (42 százalék) ítélték meg pozitívan általában a magyar médiát.

A kutatásban felsorolt nemzetközi szervezetek megítélése is kedvező: a megkérdezettek 69 százaléka reagált úgy, hogy bízik a NATO-ban és az ENSZ-ben, az Európai Unió esetében pedig ugyanez az arány 62 százalék.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére