Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A magyarok 83 százaléka várja el, hogy egy kormányfő angolul is beszéljen

888.hu

2021.05.14. 13:00

Az elmúlt napok egyik fő témája Karácsony Gergely angoltudásának hiánya volt, ami igencsak csökkenti miniszterelnök-jelölti esélyeit.

 

Nagy port kavart az utóbbi napokban Karácsony tudástárának – nem egyetlen – hiányossága: az idegennyelv-ismeret hiánya.

Bár egy kormányfővel kapcsolatban ez az alapvető társadalmi elvárás eddig is sejthető volt,

a Nézőpont Intézet által elvégzett kutatás ezt megerősítette, így tovább nehezítve Karácsony előválasztáson való indulásának bejelentését.

A teljes felnőtt népesség 83 százaléka várja el, hogy a magyar miniszterelnök tudjon angolul ahhoz, hogy „az ország érdekeit tudja képviselni”, s csak a megkérdezettek 15 százaléka gondolja úgy, hogy ez nem szükséges – olvasható a nezopont.hu oldalon.

A kutatásból kiderül, hogy leginkább a fiatalok követelnék meg egy kormányfőtől a tárgyalóképes angoltudást, a megkérdezett 18–29 évesek körében ugyanis tízből kilencen gondolják így.

Az egyetértés politikai pártállástól független, az Orbán Viktor munkásságát kritikusan szemlélők is elfogadhatatlannak vélik, hogy egy kormányfő nem beszél angolul. Még akikről azt hinnénk, hogy ebben a tekintetben megengedőbbek – a szakmunkások, illetve a 60 év felettiek –, szintén osztják ezt a véleményt.

Úgy néz ki, hogy amíg egy fővárost el lehet vezetni két esztétikai tulajdonsággal, a miniszterelnök-jelöltséghez nem ártana fel is mutatni valamit...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére