Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A magyar törvények kijátszására készül a Soros-féle Migration Aid

Bertha László

2018.08.24. 07:00

A Soros-hálózathoz tartozó Migration Aid a párttá alakulásával a magyar törvényeket akarja kijátszani, azonban szakértõk szerint a szervezet lépésének súlyos következményei lehetnek.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Soros György alapítványai által is támogatott Migration Aid tagjai Éjjeli Õrség néven pártot alapítanak, hogy ezáltal elkerüljék a bevándorlási különadó megfizetését.

Ennek kapcsán a Kossuth Rádiónak nyilatkozó ifj. Lomnici Zoltán felidézett egy korábbi esetet, amikor 2014 előtt az egyik fideszes szóvivőnek azért kellett bíróság elé állnia, mert úgy nyilatkozott: egy, a Soros-hálózathoz tartozó civil szervezet a kormány megbuktatására törekszik, és politikai haszonszerzés végett fejti ki tevékenységét. Az alkotmányjogász elmondta, akkor a bíróság elmarasztaló döntést hozott a perben.

Amennyiben visszatekintünk erre az esetre, elmondhatjuk, hogy ma már senki nem kezeli titokként, senki nem tartja a valóságtól elrugaszkodott gondolatnak azt, ha kijelentjük, hogy egyes külföldről finanszírozott, nem kormányzati civil szervezetek, vagyis NGO-k elsősorban politikai tevékenységet fejtenek ki Magyarországon”

– jelentette ki ifj. Lomnici Zoltán, majd hozzátette, hogy természetesen másodlagos tevékenységként folytatják az általuk megjelölteket, mint például jogvédelem, bevándorlásszervezés vagy kisebbségvédelem.

Az alkotmányjogász szerint ennek azért van jelentősége, mert amennyiben az Éjjeli Õrség elnevezésű szervezet a Migration Aid tevékenységét folytatná, azzal akár komoly jogi problémába ütközhet, ugyanis a bevándorlásszervezés Magyarországon bűncselekmény.

Boros Bánk Levente, a Médianéző ügyvezetője, politológus a műsorban hangsúlyozta, hogy a pártfinanszírozásnak ma Magyarországon komoly szabályai vannak, amelynek következményeit az elmúlt egy évben például a Jobbik plakátkampánya kapcsán is láthattunk. A politológus szerint nyilvánvaló, hogy a Migration Aid célja az, hogy „szabadon garázdálkodhasson” Magyarországon, adott esetben akár az illegális bevándorlók beengedése és betelepítése mentén.

A Migration Aid néhány tagja által létrehozott Éjjeli Õrség elnevezésű politikai formáció a magyar törvények kijátszására jött létre”

– mondta Boros Bánk Levente.

Lomnici Zoltán alkotmányjogász ehhez hozzáfűzte, hogy ilyen korábban Magyarországon még nem volt. Az adóelkerülés mellett fontos megemlíteni azt is, hogy alaptevékenységük, a bevándorlás támogatása július elsejétől büntetendő Magyarországon.

Amennyiben Magyarországon létrejön egy formáció, amely később sikeresen párttá alakul és kormányzati támogatásban, kampánytámogatásban részesül, az sok kérdést vethet fel. A hazaárulás kategóriájába – Lomnici Zoltán szerint – abszolút beletartozik az eset, hiszen a párt nem a magyar emberek dolgaival és jólétével foglalkozna, hanem harmadik országbeli személyek gondjaival, Magyarország kárára.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére