Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A magyar mezõgazdaság Európa egyik leggyorsabban fejlõdõ agráriuma

Vincze Viktor Attila

2018.01.11. 16:55

A magyar mezõgazdaság Európa egyik leggyorsabban fejlõdõ agráriuma, az elmúlt 8 évben a kibocsátása a másfélszeresére nõtt, több mint 70 ezer munkahelyet teremtett - mondta Fazekas Sándor földmûvelésügyi miniszter a Szövetségben a magyar mezõgazdaságért címû kiadvány bemutatóján.

Fazekas Sándor elmondta, hogy az ágazat teljesítménye folyamatosan nő, az állattenyésztés 40 százalékkal, a növénytermesztés pedig 63 százalékkal bővült 2010-hez képest.

A vidéki foglalkoztatás bővítésében kulcsfontosságú szerepe volt a gazdáknak, az élelmiszerfeldolgozóknak, és mindazoknak, akik a mezőgazdaságban dolgoznak - tette hozzá az agrár tárca vezetője,  majd  megjegyezte, 2010-ben a szaktárca legfontosabb feladata még az volt, hogy a gazdákkal, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségével (MAGOSZ) összefogva talpra állítsa a magyar vidéket, a magyar mezőgazdaság növekedési pályára tudjon állni, és még több gazdának, családi gazdaságnak biztosítson jövedelemforrást.

Fazekas Sándor elmondta még:

Az elmúlt években visszaállítottuk a magyar élelmiszerek belföldi és nemzetközi tekintélyét, Magyarország több mint 100 országba exportál, az exporttöbbletben a mezőgazdaságnak és az élelmiszeriparnak kiemelkedő szerepe van.

Emellett az ország képviselteti magát nemzetközi kiállításokon és újra van Magyarországon - kétévente - Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) is - tette hozzá a miniszter, aki kitért arra is, hogy a Földet a gazdáknak programban 200 ezer hektár állami földet értékesítettek, amellyel 30 ezer magyar földműves szerzett tulajdont, amelynek mintegy egyharmada fiatal gazdák birtoka lett.     

Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára pedig azt emelte ki, hogy a különböző támogatásoknak köszönhetően az utóbbi időben több mint 2 ezer mezőgazdasági vállalkozás fejleszthette a kapacitását, illetve telephelyét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére