Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Magyar Honvédség is segít Szlovéniának

888

2022.07.24. 21:21

A Magyar Honvédség is segít Szlovéniának – derül ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap közzétett bejegyzéséből, amelyen a történetének legnagyobb tűzvészével küzdő Szlovénia megsegítésére induló helikopter látható.

 

Európa-szerte szörnyű tüzek pusztítanak, a szomszédos Szlovéniának is kijutott sajnos a bajból – írta a fotókhoz a tárcavezető a közösségi oldalán. Hozzátette: büszkék vagyunk a Magyar Honvédség helikopteres egységére, akik segítettek szlovén bajtársaiknak a pusztítás megállítása érdekében.

Tanja Fajon szlovén külügyminiszter Twitteren keresztül mondott köszönetet az országát segítőknek, így Magyarországnak is. A szlovén tárcavezető köszönetét fejezte ki Ausztriának, Horvátországnak, Magyarországnak, Olaszországnak, Romániának, Szerbiának és Szlovákiának a szolidaritásukért.

A honvédelmi tárca kettő légi tűzoltásra alkalmas Mi-17 típusú helikoptert küldött Szlovéniába 13 fős személyzettel. A művelet koordinációját a szlovén Védelmi és magyar Honvédelmi Minisztérium közvetlenül intézi.

 

(MTI)

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére