Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A magyar fürdőzők felfedezték Hajdúszoboszlót

888

2021.08.22. 13:59

A hajdúszoboszlói gyógyfürdőt üzemeltető Hungarospa Zrt. árbevétele 2019-ben rekordot ért el 5,34 milliárd forinton, majd a rákövetkező évben majdnem felére zuhant a járvány miatt. Még ez az év is gyenge lesz, de a magyar vendégek már többen jönnek, mint korábban.
Fotó: Oláh Tibor/MTI

A hatalmas bevételcsökkenés ellenére a járvány nem rendítette meg a helyi önkormányzat tulajdonában álló társaság pénzügyi helyzetét mondta Kircsi Lajos vezérigazgató. A múlt évben a menedzsment a költségcsökkentésre koncentrált. Ez az anyagi jellegű ráfordítások esetében teljes sikerrel járt, a személyi költségek lefaragását igyekeztek mérsékelni, amennyire lehet, de még így is 40 százalék csökkentésre kényszerültek.

Sikerült a munkavállalóink 82 százalékát megtartanunk, ez érzékelhetően magasabb arány a fürdőszövetség által mért 78 százalékos országos szakmai átlagnál

tette hozzá a cégvezető.

Az elmúlt évtizedek beruházásai után közel félmilliárd összegű értékcsökkenési leírást számoltak el, így 2020-ban is pozitív maradt az üzemelési tevékenységgel összefüggő cash flow, és a veszteségmérséklésben fontos szerepet játszottak a kormányzati foglalkoztatási támogatások .

A fejlesztéssel a nehézségek közepette sem álltak le, sőt az idei főszezon kezdetén adták át a cég történetének második legnagyobb költségvetésű beruházását, a Prémium Zónát.

A három és félmilliárd forintos, magasabb minőségi igényeket kielégítő szabadtéri wellness fürdő létrehozását a kormány másfél milliárd forinttal támogatta. Május elsején tudtak újra nyitni. Kezdetben a járványügyi korlátozások miatt a 2019. évi vendégforgalomnak csak 50 százalékát sikerült elérni. Júliustól a korlátozások feloldása után a belföldi vendégszám ugrásszerűen növekedett, jelentősen meghaladva a járvány előtti időszakot. A külföldi piacok a főszezonban fokozatosan, hétről-hétre épültek vissza, az előző évihez hasonló ütemben.

Augusztus közepére már sikerült megközelíteni az előző években megszokott vendégforgalmat, ugyanakkor a vendégek aránya idén erősen a belföldi vendégek javára billen.

A korábbi években a nyári főszezonban a vendégek több, mint fele külföldi, elsősorban lengyel, román és szlovák volt.

A vállalat idei évi árbevételi terve 3,3 milliárd forint, ami a járvány előtti 2019-es év 60 százaléka. Bíznak benne, hogy ősszel már nem lesz teljes bezárás, ha újabb járványhullám érkezne is, amire egyébként már sokkal felkészültebbek, mint korábban voltak, pénzügyi értelemben pedig óvatosságból tartalékokat halmoznak fel.

Ha mégis elkerülhetetlenné válik az újabb bezárás, számítunk a kormányzat megelőző időszakihoz hasonló munkahely megtartást ösztönző támogatására

mondta a vezérigazgató.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Brutális árvíz Délkelet-Ausztráliában, hőség és aszály Európában

Brutális árvíz Délkelet-Ausztráliában, hőség és aszály Európában

A sok eső árvizet okozott Délkelet-Ausztráliában, emiatt például Sydney délnyugati részén több ezer embert szólítottak fel a hatóságok, hogy hagyja el az otthonát – jelentették hírügynökségek.

A lakossági energiaárak korlátozását sürgeti a német szakszervezetek szövetsége

A lakossági energia árának korlátozását sürgeti a legnagyobb német munkavállalói érdekképviselet, a szakszervezetek országos szövetsége (DGB).

A WMN szerint mégis hat a gyerekekre, hogy a mesékben hogyan ábrázolnak egy karaktert

A WMN szerint mégis hat a gyerekekre, hogy a mesékben hogyan ábrázolnak egy karaktert

El kéne most már dönteni, hogy mi van. Eddig az volt liberáliséknál a narratíva, hogy nem számít, hogy Drag Queen-eket néz a gyerek, vagy homoszexuális rajzfilm szereplőkért rajong, tökre nem befolyásolja őt, most pedig már azt elemzi a feminista portál, hogy rejtetten miképp szítanak antipátiát az LMBTQ-tagok iránt a gyermekekben a régi Disney-mesék.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére