Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Magyar Érdemrend középkeresztjével tüntették ki Geert Wilders holland képviselőt

888.hu

2022.09.27. 20:45

A Magyar Érdemrend középkeresztjével tüntették ki Geert Wilderst, a holland képviselőház tagját kedden – tudatta a külgazdasági és külügyminiszter hivatalos közösségi oldalán.

 

Szijjártó Péter azt írta, a kitüntetést Novák Katalin köztársasági elnök augusztus 20-a alkalmából adományozta a holland képviselőház tagjának Magyarország melletti kiállásáért és az illegális bevándorlás megállítása érdekében végzett tevékenységéért.

 

Az ünnepélyes kitüntetésátadón Szijjártó Péter úgy fogalmazott: nehéz időket élünk, hiszen amikor mindenki azt hitte, hogy kikerültünk a világjárvány szorításából, akkor ez a remény gyorsan illúzióvá vált a Magyarország szomszédságában zajló háborúval és annak minden következményével.

 

Az elmúlt tizenkét évben számos kihívással és válsággal kellett szembenéznie Magyarországnak, és a válságokra adott magyar válaszok mindig szembementek a mainstreammel, mind a nemzeti érdekérvényesítésről szóltak, mind sikeresek is lettek, és mindig óriási támadások érték azokat – utalt a miniszter egyebek között a határra épített kerítésre, a koronavírus elleni, elsőként vásárolt keleti vakcinákra, továbbá arra, hogy a gazdasági válságra nem segélyekkel, hanem beruházástámogatással válaszolt a kormány.

 

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: ma Európában a politikát, a politikai közbeszédet és a nyilvánosságot a liberális mainstream uralja, amely egyértelműen hegemóniára tör, amely magáról azt híreszteli, hogy toleráns, de igazából a legintoleránsabb „ágazat”, mert nem tűri el a vele szemben megnyilvánuló véleményeket, személyeket.

 

A liberális mainstream gyűlöl mindent, ami konzervatív, ami keresztény vagy nemzeti. A családot valamifajta ósdi struktúrának tartja, a patriotizmust, hazafiságot veszélyesnek. A liberális mainstream el akar takarítani mindenkit az útjából, aki nem áll be a sorba és főleg azokat, akik erről nyíltan is hajlandóak beszélni.”

– tette hozzá a miniszter.

Ebben a helyzetben – emelte ki – különösen meg kell becsülnünk a barátságokat, és azokat a barátokat, akik nyíltan felvállalják ezt a barátságot.

Kitért arra: Magyarországról egy olyan hamis, hazug látszatot próbálnak felépíteni, amely szerint Magyarország egy izolált, barátok nélküli ország. A helyzet ezzel ellentétes, hiszen Magyarországnak vannak barátai – jelentette ki.

 

Magyarország egyik barátja Geert Wilders képviselő is – folytatta –, aki nem fél felvállalni álláspontját, amikor a migrációval szemben kell fellépni, nem fél felvállalni véleményét, amikor az európai országok szuverenitásának védelméről van szó, a béke fontosságáról beszél, vagy amikor a szankciók kudarcáról van szó.

Geert Wilders mindig kiállt a jó ügyért és mellettünk, magyarok mellett is, amit Magyarország nagyra becsül – hangoztatta Szijjártó Péter, hozzátéve: a kitüntetés ennek szól, és szól annak a bizakodásnak, hogy a képviselőt a jövőben is a barátaink között tudhatjuk.

Geert Wilders beszédében a kitüntetésért köszönetét kifejezve azt mondta: Magyarország a hatalmasok, az óriások országa, évszázadokon át harcolt a szabadságáért.

Magyarország ma egy büszke nemzet, és az egyik legbátrabb Európában, hiszen úgy védelmezi a keresztény értékeket a kulturális relativizmus és a progresszív liberális nézetektől, mint senki más – fogalmazott a holland politikus.

Hozzátette, Magyarország hisz a nemzetiségben, hisz a nemzeti identitásban és a szuverenitásban. Támogatja a patriotizmust és büszkén küzd a családi értékekért, és nem ismer kompromisszumot, amikor a szabadságról vagy az igazságról van szó – hangoztatta Geert Wilders.

 

A holland képviselő azt mondta, nagyra értékelik a barátaikat, és nem szabad megfeledkezni arról, hogy a nyugati politikusokkal szemben a magyarok a világ millióinak példaképei, és sok támogatója van Magyarországnak.
Felidézte, a hollandok és a magyarok különleges kapcsolatot ápoltak évszázadokon át. Úgy vélte: Orbán Viktor miniszterelnök jól teszi, ha a magyar érdekeket helyezi mindenek elé.

A svéd, az olasz és a magyar választások azt mutatják, hogy elmozdulunk a patriotizmus és a konzervativizmus felé – közölte, és reményét fejezte ki, hogy Hollandia és más országok is ennek az „evolúciónak” az útjára fognak lépni.
Geert Wilders hozzátette: ez a kitüntetés még elkötelezettebbé teszi, hogy az igazságért küzdjön, ami nem mindig könnyű út, de ez az egyetlen helyes út.

 

 

(MTI)

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére