Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A magyar COVID-statisztika az egyik legpontosabb Európában

888.hu

2021.02.02. 15:04

Erre Rétvári Bence Facebookon hívta fel a figyelmet. Posztjában az Eurostat és egy másik intézet adataira támaszkodva bebizonyítja, hogy a hazai járványügyi adatok a legpontosabbak közé tartoznak Európában.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára pontokba szedte és ábrákkal bizonyította, hogy kutatóintézetek adatai alapján is kiemelkedő a magyar statisztika:

  • A baloldal nem segíti, hanem támadja a koronavírus járvány elleni védekezést. Támadni szokta a járvány elleni statisztikák hitelességét és a védekezés eredményességét. Íme két ábra, amelyek – nyilvános adatbázisokra épülő – tényekkel és számokkal cáfolják a baloldali vádakat.
  • A magyar statisztika az egyik leghitelesebb.
  • Ha nemzetközi összehasonlításban megnézzük, hogy a 2020-as többlethalálozási számok mennyivel magasabbak, mint a 2020-ra lejelentett koronavírusos halálesetek, akkor a következőt látjuk: amíg az országok többségében magasabb a halálozási többlet, mint a lejelentett koronavírusos halálesetek száma, addig nálunk ez fordítva van. Itthon a koronavírusos halálesetek száma 11%-kal meghaladja a többlethalálozási számokat. Ezek alapján más országokban a koronavírusban elhunytak jó része nem a járvány statisztikákban szerepel, hanem az egyéb kísérő betegségét állapítják meg haláloknak. Nálunk viszont, ha az elhunytnak volt koronavírus fertőzése is, az sokkal megbízhatóbban kerül bele a kimutatásokba. Tehát
    hazánk az egyik leghitelesebb koronavírus adatszolgáltató.

    Nálunk derül ki az egyik legnagyobb arányban, ha az elhunytnak volt koronavírus betegsége is.

  • Magyarországon a járvány évében kevésbé nőtt az elhunytak száma, mint az EU többségében.

  • 2020-ban a járvány miatt a világ szinte minden országában többen haltak meg, mint 2019-ben. Ha összehasonlítjuk a 2020-ban és a 2019-ben elhunytak számát, azt láthatjuk, hogy nálunk alacsonyabb volt a halálesetek számának növekedése, mint az uniós országok többségében. Tíz ország van előttünk, és tizenhat mögöttünk (az Egyesült Királysággal együtt). A 2020-as halálozási többletek legfőképp a koronavírus járvánnyal vannak összefüggésben, ezért
    egy ország annál eredményesebben védekezett, minél kisebb a 2020-as növekedés a halálozási számokban a 2019-es adatokhoz képest.

  • Vannak olyan országok, amelyek a lejelentett koronavírusos halálesetek számában ugyan Magyarországnál jóval alacsonyabb számokat mutatnak, de a többlethalálozásuk mégis nagyobb. Ez azért fordulhat elő, mert nagyon sokféle módszertannal sorolnak be valakit koronavírusban elhunytnak az egyes országok. Így más országokban a koronavírusos elhunytak egy része nem kerül be a koronavírus statisztikába, mert más halálokot tüntetnek fel. Ha mi is csak azokat tekintenénk koronavírusos halálesetnek, akiknek nincs más betegsége, akkor tavaly nem 8099 haláleset lett volna, hanem csak pár száz.
  • A tényekből és számokból látható, hogy a magyar koronavírus adatszolgáltatás megbízható és pontos, a tavalyi egész éves adatok pedig egyértelműen a jobban védekező országok közé sorolják hazánkat

    - írta Rétvári Bence.

A felhasznált ábrákat az alábbi Facebook-posztban is megtekinthetik:

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére