Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A lokálpatriotizmus az erős helyi közösség alapja

888.hu

2021.12.17. 19:30

A lokálpatriotizmus az erős helyi közösség alapja, ezek az erős helyi közösségek pedig biztos oszlopai az országnak és annak az Európának, amely erős nemzetekre és az erős nemzetek sokszínűségére épít – jelentette ki az igazságügyi miniszter pénteken Zalaegerszegen.

 

Varga Judit a Zalaegerszegért díjak átadása alkalmából rendezett ünnepségen azt mondta:

az Európai Unió mottója az egység a sokféleségben, amelyben „az egység legalább olyan fontos, mint a sokszínűség”.

Ezért fontos, hogy a helyi identitást ápoljuk, fejlesszük és továbbadjuk a fiataloknak, mindezt pedig úgy tudjuk elérni, ha „láthatóságot” biztosítunk azoknak az embereknek, akik a helyi közösség oszlopai – hangoztatta.

Zalaegerszeg vezetése nagy hangsúlyt fektet a lokálpatrióta szemlélet erősítésére, a Zalaegerszegért díjakat 28 év óta minden esztendőben átadják.

Aki lokálpatrióta, nemcsak szűkebb pátriájára, a hagyományaira, a történelmi és szellemi kincsekre büszke, de igyekszik ezen értékeket megőrizni és újakat teremteni

- vélekedett Varga Judit.

A miniszter kifejtette: a kitüntetések, díjak egyidősek a társadalmi együttélés kezdetével, egy országnak vagy egy város vezetésének mindig fontos volt, hogy kifejezze megbecsülését azoknak, akik „munkájukkal, hőstetteikkel kimagasló eredményeket értek el”. A kitüntetés az egyénnek „visszajelzés a társadalom, a nemzet, a haza részéről, hogy amit tesz, az nemcsak értékes, hanem szükség is van rá”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Bukarestben a Sepsi tiszteletére szólt a székely himnusz

Bukarestben a Sepsi tiszteletére szólt a székely himnusz

Román Kupagyőztes lett a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, és kijutott a nemzetközi porondra, a Konferencia-liga selejtezőjében szerepelhet. A székelyföldi labdarúgóklub a bukaresti Giulesti Stadionban 2–1-re verte a Voluntarit. S bármennyire nem tetszett néhány román lap tudósítójának, a veszteseknek végig kellett hallgatnia a székely himnuszt a sporttörténeti győzelmet aratott Sepsi híveinek előadásában.

Az északír dominó

Az északír dominó

Hiába aratott két hete történelmi győzelmet Észak-Írországban az ír sziget újraegyesítése mellett síkra szálló baloldali–nacionalista Sinn Féin párt, a kormányalakítás továbbra is jelentős nehézségekbe ütközik. Észak-Írországban a társadalmi béke biztosítása érdekében kötelezően a választáson legtöbb szavazatot kapó katolikus és protestáns pártoknak kell koalícióra lépniük, azonban a protestáns Demokratikus Unionista Párt komoly feltételhez köti a kormányban való részvételt. A küszöbön álló turbulencia szinte garantált, ami könnyen jelentheti akár azt is, hogy az északír helyzet valódi dominó-hatást elérve az egész Egyesült Királyság felbomlásához fog vezetni.

Hiába akarja az EU, Scholz nem szankcionálja az oroszok miatt Schrödert

Olaf Scholz csütörtökön elutasította az Európai Parlament azon követelését, hogy Gerhard Schrödert szankcionálják, amiért nem volt hajlandó felmondani az orosz energetikai cégeknél betöltött vezető tisztségeket. A német kancellár optimista abban is, hogy a török ellenállás Finnország és Svédország NATO-csatlakozásával szemben leküzdhető.

Nem oda Buda. Kövér baromarcú lenne, mert őrködik a parlament méltóságán?

Nem oda Buda. Kövér baromarcú lenne, mert őrködik a parlament méltóságán?

Ide is eljutottunk: baromarcúnak nevezte a Jelen főmunkatársa, Tóth Ákos Kövér László házelnököt. Az ember azt gondolta, hogy Márki-Zay kampánybeli alpári szövegei után már nincs lejjebb a baloldalon. Aztán kiderül, de mennyire, hogy van.

A Disney gyerekek számára indít LMBTQ ruházati kollekciót

A befolyó összeggel az LMBTQ-csoportokat támogatják.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére