Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A láncszavazás gyanúja is felmerült, de Lamperth Mónika jegyző szavazóköri elnöke mégsem engedte a vizsgálatot

888.hu

2019.10.25. 14:38

Furcsa dolgok történtek Rákospalota egyik szavazókörzetében.

A láncszavazás gyanúját is felvetheti az önkormányzati választáson a Budapest XV. kerületében leadott egyik voks, amelyet a helyi szavazókörben érvénytelenítettek. Arra azonban nincs válasz, miért nincs egyezőség a szavazólapok száma és a szavazókörben megjelent választók között Rákospalota 3-as számú választókörzetében, ahol a kormánypárti jelölt tizenegy vokssal maradt alul – írja a Magyar Hírlap.

Budapest XV. kerület 3-as számú egyéni választókörzetének 13-as számú szavazókörében a szavazatok számolásakor kiderült, hogy az urnában eggyel több szavazólap volt, mint ahány választópolgár a szavazáson részt vett. Hosszas keresgélés után találták csak meg a kakukktojást: a 13-as körzet egyik szavazólapján nem a 13-as számú, hanem a 10-es számú szavazókör bélyegzője volt fellelhető, ami viszont egy másik, a 2-es számú egyéni választókörzethez tartozott, az pedig egyértelmű, hogy 2-es választókörzetben a jelöltek is mások voltak.

A lap két lehetséges megoldást vázol fel: az egyik – miután a bélyegzőt a szavazókörből kivinni sem lehet – az, hogy a szavazólap hitelesítésére szolgáló bélyegzőt elhozták a 10-es szavazókörből, és lepecsételték vele a 13-as szavazóköri lapot. Ez súlyos törvénysértés, ám arra nem magyarázat, mi volt az oka annak, hogy az urnában több szavazólap volt, mint ahányan aláírásukkal igazoltan a szavazatukat leadták a 13-as szavazókörben. A másik lehetőség – mint írják –, hogy a 13-as szavazókör szavazólapját vitték ki a szavazóhelyiségből, és vitték át a 10-es szavazókörbe – vagy máshová – , ahol aztán a 10-es szavazókör bélyegzőjével lepecsételték.

Bármelyik eset is valósult meg, mindkettő választási csalás, s felveti azt a gyanút, hogy láncszavazás történhetett

– mondta a Magyar Hírlapnak Mihály Zoltánné, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje, aki tizenegy szavazattal veszített a 3-as számú egyéni választókerületben, s a rendkívüli esemény után választási kifogással élt.

Mihály Zoltánné a lapnak elmondta, hogy a szavazóköri delegáltak közül többen is jelezték, az érvénytelenített szavazólap tapintásra is eltért a többitől, ami másolásra utalhat. Mindezt pedig a rendőrségen tett feljelentése is tartalmazza.

Azt is több delegált állította, sőt írásos nyilatkozatban is rögzítette, hogy több szavazólapon is olvashatatlan volt a bélyegzés, emiatt a Fidesz–KDNP-s delegáltak a szavazólapok teljes körű megvizsgálását kérték, ám a szavazatszámláló bizottság elnöke utasítására a pecsétek ellenőrzése nem folytatódott – olvasható a helyi választási bizottság kifogást elutasító határozatában.

Az érvénytelen szavazólapot elkülönítették, ám a Lamperth Mónika jegyző, a helyi választási bizottság elnöke által kinevezett szavazóköri elnök a további vizsgálatot nem engedte.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére