Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A kvótaper döntésének nincs kivitelezhetõ része

Forisek Ádám

2017.09.14. 12:58

A Figyelõnek adott interjújában többek között az Európai Bíróság döntését is értékelte a Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetõje.

Október elsejétől új frakcióvezetője lesz a nagyobbik kormánypártnak Gulyás Gergely személyében, erről a velencei frakcióülésen született döntés.

Kósa Lajos a váltás után a Modern Városok Programért felelős tárca nélküli miniszter posztját fogja betölteni, és a városfejlesztési projekt irányítása lesz a feladata.

A politikus a kvótadöntésről is beszélt interjújában, mint fogalmazott,

most nyilvánvalóvá vált az EU-ban az az orwelli gondolat, hogy egyenlők között vannak egyenlőbbek.”

A frakcióvezető szerint a bizottság fittyet hányt a jogalkotási szabályok egy részére, azt viszont a bíróság elismerte, hogy az Európai Bizottság megsértette az eljárásjogot, efölött viszont szemet hunytak. Szerinte az Európai Bíróság döntése

valójában nem jelent semmit, mert az Európai Bíróság határozatának nincs elvégezhető része.”

A kvótadöntés szerint ugyanis 2017. szeptember 22-26. között Görögországtól és Olaszországtól migránsokat kell átvenni a 2015-ben meghatározott kvóták alapján. Kósa szerint azonban ez nemcsak Magyarország, hanem a többi tagállam számára is végrehajthatatlan.

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, a migránsok szétosztására 2017 szeptemberét határozták meg határidőként brüsszeli politikusok. A tervek szerint két év alatt mintegy 40 ezer migráns telepítettek volna át a válság által leginkább sújtott országokból, tehát Olaszországból és Görögországból az unió egyéb tagállamaiba. A kezdeményezés azonban megbukott, két év alatt mindössze 23 ezer migránsnak sikerült új országot találni.

Azt még Kósa sem tudja megmondani, hogy mi lesz a következménye, ha nem teljesíti Magyarország a kötelező kvótát. Ez szerinte csak jövő tavasszal dőlhet el, amikor várhatóan befejeződik a Magyarországgal szemben indított kötelezettségszegési eljárás. Kósa szerint az Európai Bíróság döntése Magyarországgal és Szlovákiával szemben arra is rámutat, hogy ma is többszintű Európai Unió létezik, és az eurót használó államok belső csoportot alkotnak.

A kampánnyal és a közelgő választásokkal kapcsolatban Kósa úgy fogalmazott, hogy

a választások tétje kettős. Meg tudjuk-e védeni az országot az illegális bevándorlóktól és a migránsoktól, s képesek vagyunk-e megóvni azokat az eredményeket, amelyeket 2010 óta a magyarokkal közösen elértünk.”

Példaként említette a családtámogatási rendszert, a költségvetés egyensúlyban tartását, az államadósság- és az adócsökkentést, a nyugdíjemelést és a magyar gazdaság versenyképességének javítását is. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére