Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Kúria elé került Gyurcsányék titkosszolgálati botránya

Pörge Béla

2018.04.16. 09:18

Felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Fõvárosi Fellebbviteli Fõügyészség a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati vezetõinek ügyé­ben, mert álláspontjuk szerint megkérdõjelezhetõ a tavaly szeptemberben hozott jogerõs ítélet.

A Magyar Idők információi szerint benyújtotta a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a felülvizsgálati kérelmet a Legfőbb Ügyészséghez a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati vezetőinek ügyében, az úgynevezett kémper végén született felmentő ítéletek ellen. A Fővárosi Ítélőtábla szeptember 25-én mentette fel jogerősen a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egykori főigazgatóját, Galambos Lajost, utódját, Laborc Sándort, a Gyurcsány-kormány titokminiszterét, Szilvásy Györgyöt és P. László cégvezetőt kémkedés és bűnpártolás vádja alól. A felülvizsgálati kérelmet a Legfőbb Ügyészség képviseli a Kúria előtt.

A kémperben 2013-ban született először ítélet. Akkor a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa Galambos Lajossal szemben – aki 2004 és 2007 között volt az NBH főigazgatója – kémkedésért két év tíz hónap börtönt szabott ki.

Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kormány titokminiszterét felbujtóként elkövetett kémkedésért szintén két év tíz hónap szabadságvesztésre ítélték, Laborc Sándor, Galambos hivatali utódja pedig hivatalos személy által elkövetett bűnpártolásért egyéves börtönbüntetést kapott, ám büntetése végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztették.

Második nekifutásra a Kaposvári Törvényszék katonai tanácsa mind a négy vádlottat felmentette, az ügyészség fellebbezése miatt azonban ismét az ítélőtáblára került az ügy, a táblabíróság pedig helybenhagyta a „második” elsőfokú ítéletet, azaz a vádlottak szabadon és büntetlenül távozhattak – írja a lap.

Az ügy lényege, hogy a hírek szerint 2007-ben Galambos Lajos lehetővé tette, hogy magukat bolgárnak mondó orosz titkosszolgák poligráfos vizsgálat alá vessenek aktív magyar titkosszolgálati középvezetőket az NBH-ban. Ezzel kapcsolatban olyan beszámolók is megjelentek, melyek szerint az oroszok nemcsak hazugságvizsgálatot végeztek, hanem hozzáférhettek az NBH számítógépes rendszeréhez is, így nemzetbiztonsági szempontból kényes információkhoz juthattak hozzá

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére