Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A közigazgatási bíróságokat vizsgálja a Velencei Bizottság

888.hu

2019.02.05. 11:40

Magyarországra érkezett a Velencei Bizottság delegációja. A testület az Európa Tanács égisze alatt mûködik és alkotmányjogi tanácsokat ad. A Velencei Bizottság a közigazgatási bíróságok átalakításáról tájékozódik hazánkban.

Tegnap érkezett meg Magyarországra a Velencei Bizottság delegációja, amely a közigazgatási bíróságok létrejöttének jogszabályi hátterét fogja vizsgálni. A küldöttség két nap alatt az Országos Bírósági Hivatal (OBH), a Kúria, az Igazságügyi Minisztérium, továbbá a szakmai szervezetek, például az Országos Bírói Tanács (OBT) vezetői­vel vagy illetékeseivel tárgyal, illetve tárgyalt az átalakításról, de a hivatalos programterv szerint várhatóan kikérik majd a Soros György fizetési listáján szereplő jogvédők véleményét is – írja a Magyar Idők.

Az OBH tegnap közleményben tudatta, hogy az önálló közigazgatási bírósági struktúra nem veszélyezteti a bírák függetlenségét, viszont helyreállítja azt a hagyományt, amelynek a kommunizmus vetett véget Magyarországon.

A Magyar Idők szerint azonban hiába érvelnek majd bárhogyan is a hazai szervezetek, a hatfős delegációból hárman eléggé elfogultak Magyarország ellen, így valószínű, hogy semmilyen átalakítás nem nyerné el a tetszésüket.

Monika Hermanns a németországi Szociáldemokrata Párt (SPD) jelöltjeként vált alkotmánybíróvá 2011-ben. A bevándorláspárti német szocdemek pedig közismerten nem kedvelik a magyar kormányt, ellenben kiállnak a migránsok további importálása és a családegyesítések mellett.

Christoph Grabenwarter szintén korábban alkotmánybíró volt hazájában, Ausztriában. Õt személyesen Alexander Van der Bellen jelölte annak idején a posztra. Van der Bellen a bevándorláspárti ausztriai zöldek jelöltjeként lett osztrák elnök. Az osztrák államfő egyébként hivatalában fogadta Soros Györgyöt.

Thomas Markert, a Velencei Bizottság titkára a föderalista Európa híve, vagyis a nemzetek Európája helyett inkább egy európai szuperállam létrehozásának szükségességében hisz.

Ilyen feltételek mellett nehezen elképzelhető, hogy a Velencei Bizottság ne utasítsa el politikai alapon a tervet. Szerencsére a szervezet véleménye csak egy ajánlás, a döntések nem kötik meg a tagállamok kezeit.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére