Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A kormány egy csomó pénzt költ az oktatásra

888.hu

2017.05.25. 16:28

A magyar gazdaság állapota lehetõvé teszi, hogy plusz források jussanak az oktatásra és az egészségügyre. A 2018-as költségvetésben 97 milliárd forinttal több pénz van oktatásra, mint az idén - mondta az emberi erõforrások minisztere csütörtökön Esztergomban.

Balog Zoltán kitért arra is, hogy katolikus iskolába 220 ezer tanuló jár, az állami iskolákban 327 ezren tanulnak hittant, fakultatív hittanra pedig 368 ezren járnak.

Balog Zoltán elmondta, 2016 végén 54 milliárd forintos program indult az egyházi oktatás fejlesztésére, valamint a kormány 2 milliárd forinttal támogatta az egyházi iskolákban használható tankönyvek kidolgozását.

A miniszter kijelentette, "tudatosan utasítsuk vissza azt a vádat", hogy az egyházi iskolarendszer elitképző és nem törődik a szegényekkel, miközben a hátrányos helyzetű tanulóinak száma körülbelül megegyezik az állami iskolarendszerével — írja az MTI.

Balog Zoltán emlékeztetett arra, hogy még államtitkárként Erdő Péter bíborossal közösen alapították a keresztény roma szakkollégiumi hálózatot. Ma az egyházak fenntartásában több városban, összesen csaknem 300 fiatal teljes ingyenességgel lakik, étkezik és szellemi segítséget kap hátrányainak leküzdéséhez.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére