Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Élő: A kormány célja, hogy akinek csak lehet, a munkaviszonya maradjon meg

888.hu

2020.03.19. 11:15

Vannak olyan ágazatok, amik kiemelten nagy bajban vannak: A turizmus itthon le fog állni, több mint ezer hotel bezárása várható – emelte ki a mai Kormányinfón Gulyás Gergely. A vendéglátás, szórakozóhelyek, szerencsejáték-ágazatok számára is veszteséges ez az időszak. Az ő esetükben a nem lakás célját szolgáló bérleményekre abszolút felmondási tilalom vonatkozik.

A kormány célja, hogy akinek csak lehet, a munkaviszonya maradjon meg. Ennek érdekében szabad megállapodást köthet a munkáltató és munkavállaló, hogy a munkavállalást hogyan oldják meg. Cél az is, hogy a lehető legkevesebben menjenek fizetés nélküli szabadságra.

Ami a konkrét gazdasági intézkedéseket illeti: a december 31-ig tartó hitelfizetési szünet a babaváró és a diákhitelekre is vonatkozik. A moratórium állapota most az „alapállapot”, aki nem fizeti most a hitelét, mulasztást nem követ el. Ha valaki a továbbiakban is utalja a hitel összegét, az az egyértelmű jelzése annak, hogy azt fizetné tovább, de időközben a fizetést abba is hagyhatja december 31-ig.

Gulyás Gergely elmondta: megalakul az Önkéntesség Akciócsoport Révész Máriusz vezetésével. Rengetegen igyekeznek már most is valamilyen formában a támogatásukat felajánlani. A védekezéshez szükséges források rendelkezésre állnak, ami ezen felül segítség lehet: digitális eszközök felajánlása, de óriási segítség volt az is, hogy több magánkórház járványkórházzá alakult.

Gulyás Gergely kérdésre elmondta, az egészségügyi dolgozók számára prioritást élvez a maszkok és eszközök biztosítása. Jó esély van arra, hogy a jelenlegi készletet meghaladó áru érkezzen Kínából.

Most a szabadkereskedelem a szabad rabláshoz áll közel

– értékelte Gulyás a „maszkhelyzetet”. Európai szinten mindenki jelen van a piacon, és mindenkinek az a célja, hogy az elérhető eszközöket ők hozzák el. Az FFP3-as arcmaszkból 13 ezer maszk érkezett be, FFP2-es verzióból pedig 79 ezer érkezett be, ezekből több ezret biztosítottak eddig a háziorvosoknak, de volt olyan csomag, amiket nem vettek át.

Ami az oktatást illeti: A kormány mindent megtesz azért, hogy az érettségiket megtarthassák és a diákok le tudjanak vizsgázni.

Gulyás elmondta, nem akar most az ellenzékiekkel, azok adott esetben provokatív és öncélú magatartásával foglalkozni. Az ellenzékiek között vannak, akik felelősen cselekednek, vannak akik a vírusnak drukkolnak, és olyanok is, akik azon szomorkodnak, hogy nem magyar, hanem külföldi volt az első beteg. Majd, ha lezajlott a krízishelyzet, akkor reagál rájuk, de most egyértelmű, hogy mi a fontos.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére