Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A kormány a klasszikus családmodell pártján áll

Sümeghi Lóránt

2017.05.23. 22:58

Harrach Péter, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetõje nemzeti sorskérdésnek tartja a demográfiai helyzet alakulását.

Harrach Péter, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője nemzeti sorskérdésnek tartja a demográfiai helyzet alakulását.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) politikusa, keddi budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy a hét második felében Budapesten rendezik a családok világtalálkozóját, melyről már a 888.hu is részletesen beszámolt. A nemzetközi tanácskozás keretében demográfia fórumot is tartanak, amelyet a kormányfő nyit meg. A KDNP-s politikus rámutatott, hogy 

a teljes termékenységi arányszámnak a társadalom reprodukciójához 2,1-nek kellene lennie, ez néhány éve Magyarországon lecsökkent 1,2-1,3-ra, mostanra azonban ismét emelkedő tendenciát mutat, és elérte az 1,5-öt.

A házasságkötések száma szintén javul, 12 százalékos növekedést regisztráltak. Mindez azt jelzi, hogy a családtámogatási intézkedések eredményesek voltak Magyarországon – értékelt. Harrach Péter kifejtette, hogy 

a jövő évi költségvetésben 1900 milliárd forint jut a családokra, ami 140 milliárddal több, mint az idei évben.

Ez egyrészt áll a családok pénzbeli támogatásából – mondta, kitérve a gyermekjóléti, az óvodai és bölcsődei ellátás növekvő támogatásra, valamint a minimálbér emelésére. Beszámolt az ingyenes gyermekétkeztetésre fordítandó 80 milliárd forintról, az ingyenes tankönyvellátás bővítéséről, s a családokat segítő intézkedések között említette több élelmiszer áfájának csökkentését. A támogatás másik pilléreként jelölte meg a családi adókedvezményeket, amelynek összege 316 milliárdra nő, továbbá 35 ezer forintra bővül a két gyermek után járó havi adókedvezmény.

Jelezte azt is, hogy 130 ezer olyan család van Magyarországon, amelyik az adókedvezmények nyomán nem fizet adót. 

Harrach Péter megerősítette, hogy a kormány a klasszikus családmodell pártján áll. Rögzítette továbbá, hogy minden együttélési forma szabadságát biztosítani kell, de a család egy jól körülírható, hagyományos értékrenden alapuló közösség, és a kormány kiemelt feladatként tekint a családok támogatására.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére