Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A keresztényüldözésről tárgyalt a miniszterelnök

Filipp Dávid

2020.02.28. 17:05

A keresztényüldözésről, az afrikai migrációs helyzetről és Magyarország humanitárius segítségnyújtásáról is szó volt Orbán Viktor miniszterelnök és Anthony Muheria, a kenyai Nyeri egyházmegye érsekének megbeszélésén – tudatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Ismertetése szerint a tárgyaláson részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps program megvalósításáért felelős államtitkára is.

A pénteki tárgyalás előzménye a Hungary Helps program tényfeltáró missziójának tavaly márciusi kenyai útja volt Azbej Tristan, Hölvényi György európai parlamenti képviselő, valamint Böjte Csaba ferences rendi és Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetesek részvételével.

Orbán Viktor a tárgyaláson megismételte: Magyarország a migráció helyett a helyben maradást, a szülőföldön való boldogulást támogatja, és ehhez anyagilag is hajlandó hozzájárulni.
A kormány álláspontja szerint a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, és nem a bajt Európába hozni. Magyarország Kenyában az iszlám radikalizáció, valamint a szegénység és az ebből fakadó elvándorlás által fenyegetett ifjúság megsegítésével foglalkozó egyházi missziók támogatásából kívánja kivenni a részét – hangzott el a megbeszélésen.

Orbán Viktor ma egyébként szintén a Karmelita kolostorban fogadta Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökét, akivel a közelgő szerbiai általános választásokról is egyeztettek. A tárgyaláson szóba kerültek kisebbségpolitikai ügyek, Szerbia EU-integrációjának aktuális kérdései, valamint egyes kiemelt, nagy volumenű fejlesztési programok, így a Szeged-Szabadka vasútvonal témája is.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére