Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A KDNP nem adja fel a harcot

Bertha László

2016.04.11. 16:08

A KDNP frakciója nem szavazza meg, tartózkodni fog a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény visszavonásakor - mondta a párt elnöke, Semjén Zsolt. | Te egyetértesz a kormány döntésével? Szavazz!
BUDAPEST, 16:08

A KDNP frakciója nem szavazza meg, tartózkodni fog a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény visszavonásakor – mondta a párt elnöke, Semjén Zsolt.

Semjén közölte, hogy nem adják fel a harcot, társadalmi kampányt indítanak, amelynek célja, hogy megszerezzék a társadalmi többséget a szabad vasárnap mellett. A kisebbik kormánypárt elnöke elismerte, hogy nem tudták meggyőzni a társadalmat a vasárnapi munkavégzés tilalmáról, holott meggyőződése, hogy igazuk van.

Semjén Zsolt egy kulisszatitkot is elárult, ugyanis azt mondta, hogy a Fidesz elnökségi ülésén és a hétfői kormányülésen is „markáns vélemények” fogalmazódtak meg a kérdésben, a Fideszen belül is „színes volt a véleményskála”.

A párt frakcióvezetője, Harrach Péter is megerősítette Semjén álláspontját: továbbra is fenntartják eredeti álláspontjukat, miszerint a szabad vasárnap a munkavállalók szempontjából külön értéket képvisel. Harrach szerint a szabad vasárnappal kapcsolatos „riogatások” nem váltak valóra, hiszen nem voltak elbocsátások sem pedig forgalomcsökkenés.

A kereszténydemokrata politikus szerint a kormány döntése nem a KDNP kudarca, mivel csak az ötlet volt az övüké, de a megvalósítás módja nem – kérdés, hogy ezt mégis hogyan lehetett volna másképp kivitelezni.

Harrach elmondta, hogy nem kevés energiát fordítottak arra, hogy meggyőzzék az embereket, hogy a szolidaritás erősebb legyen a kényelem szempontjánál. A frakcióvezető hozzátette, hogy a hazai vállalkozások számára kifejezetten előnyös volt a törvény, hiszen a kisboltok nyitva tartásával több milliárd forintot sikerült hozzájuk átcsoportosítani.

(MTI, KDNP)


EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére