Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A karácsony elõtti merényleteknek kulturális üzenete van

Pörge Béla

2017.11.15. 07:28

A betontömbök közé zárt karácsonyi vásárok sem teljesen biztonságosak.

Három hét múlva megkezdődik az advent. Hosszú időn át az önfeledt örömteli várakozást jelentette ez a karácsonyig tartó négyhetes időszak, de tavaly mintha megváltozott volna, amikor egy iszlamista merénylő a tömegbe hajtott a berlini adventi vásáron. Idén hatalmas a biztonsági készültség — hangzott el az M1 reggeli műsorában.

Karácsony előtt több olyan motiváció lehet, ami vonzó a terroristák számára. Kulturális üzenete is lehet egy támadásnak, de a legfontosabb számukra az alkalom megragadása, hisz ilyenkor sok védtelen ember tartózkodik egy helyen"

— mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő a Szemtől szemben című műsorban.

Az elmúlt évek iszlamista terrortámadásai után több német városban is hatalmas a készültség az adventi vásárok körül. Még a magyarok által is kedvelt bécsi vásárt is betontömbök veszik körül.

Az emberek alapvetően nem szeretik, ha túl sok betontömb, rendőr, katona és páncélautó van körülöttük, ám a jelenlegi helyzetben ez inkább erősíti a biztonságérzetet. A biztonsági szint egyébként pont olyan intézkedésektől erősödik, amelyeket nem lehet látni, ezért látható és megnyugtató védelmi erőt kell a helyszínre vinni"

— fogalmazott Gyarmati, majd elmondta, hogy a terroristákat nem a betontömbök, és nem is a büntetések mértéke riasztja el a legjobban, hanem a lebukás veszélye.

A budapesti helyzetre is kitért a szakértő. Szerinte a magyar fővárosban kisebb az esélye egy terrortámadásnak, mint mondjuk Párizsban, azonban fontos a magas készültség, mert a könnyű célpont is vonzó lehet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére