Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Kétharmad
 
 
 
 

A jogi fogalmakkal sincsenek tisztában a migránsvédõ szervezetek

Bertha László

2017.02.18. 08:58

Még azokkal a jogi fogalmakkal sincsenek tisztában a migránsokat védõ szervezetek, melyek kapcsán a kormány törvénytervezetét támadják - nyilatkozta az Alapjogokért Központ igazgatója.
Még azokkal a jogi fogalmakkal sincsenek tisztában a migránsokat védő szervezetek, melyek kapcsán a kormány törvénytervezetét támadják – nyilatkozta az Alapjogokért Központ igazgatója a Magyar Hírlapnak.

Szánthó Miklós a határrendészeti szigorításokról szóló javaslatcsomag kapcsán úgy kommentálta az Amnesty International és a Helsinki Bizottság támadásait, hogy nem meglepő, hogy a

félhivatásos rettegők a polkorrektség terrorjával lépnek fel egy nemzet természetes életösztöne ellen, az úgynevezett nemzetközi normákra, valamint az európai értékekre hivatkozva.”

Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint ezen szervezetek kritikája azon a tévedésen alapul, hogy a menedékjog egy globális szociális ellátáshoz való jog, azaz a jobb élet iránti vágyból emberi jogot kreálnak, ráadásul még saját értelmezési keretükön belül is súlyos hibákat vétenek.

Az Amnesty International és a Helsinki Bizottság két fő „jogellenességet” ró fel a szigorításnak: egyrészről, hogy az kollektív kiutasítást valósít meg, másrészről, hogy az őrizet nincs megfelelő eljárási garanciákkal körbebástyázva.

Szánthó szerint ugyanakkor látható, nem is tudják, miről beszélnek, hiszen a kollektív kiutasít csak akkor valósul meg, ha egy állam személyek egy nagy csoportját egy másik állam területére teszi át. A határon található tranzitzónák azonban jogilag Magyarország és nem más állam területének tekintendők, tehát fogalmilag kizárt a kollektív kiutasítás. Másrészről pedig az, hogy valamennyi migránsnak a tranzitzónában kell majd kivárnia a teljes menekültügyi eljárást, jogi szempontból nem őrizetnek minősül, hiszen az eljárás bármely pillanatában elhagyhatják a zónát abba az irányba, ahonnan érkeztek. A jogkövető migránsok ettől függetlenül a tranzitzónában élhetnek jogorvoslattal, és elszállásolást is kaphatnak. De csak addig, míg kérelmüket el nem bírálták, a menedékjog ugyanis nem „továbbmehetnékjog” – mondta a jogi szakértő a Magyar Hírlapnak.

Az Alapjogokért Központ álláspontja szerint a menedékjog csak az adott konfliktusrégióhoz legközelebb eső, első biztonságos országban jár, gazdasági migránsoknak nem. A kormány által tervezett módosítások ebből a szempontból paradigmaváltást mutatnak, amennyiben valamennyi menekültügyi eljárást ezentúl a határon lévő tranzitzónákban kellene lefolytatni.

OLVASTAD MÁR?

Kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kovács Zoltán odapörkölt a bevándorláspárti Washington Post újságírójának

Kovács Zoltán odapörkölt a bevándorláspárti Washington Post újságírójának

Kinyílott a pitypang

A hírhedten bevándorláspárti Washington Post állandó szerzője, Richard Cohen Magyarországot szapulta, amit a kormány nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára nem hagyhatott szó nélkül.

Újabb dokumentum bizonyítja: Brüsszel még több migránst hozna Európába

Újabb dokumentum bizonyítja: Brüsszel még több migránst hozna Európába

Amerika, London, Párizs

Brüsszel 170 oldalas tanulmányban próbálja bizonygatni, hogy a tömeges bevándorlás nélkül hanyatlásnak indulna a kontinens. A dokumentumot valamennyi képviselőhöz eljuttatták – írja a V4NA hírügynökség.

Több magyar jön haza, mint amennyi elmegy

Több magyar jön haza, mint amennyi elmegy

Kétharmad

Nagy pofon ez a balliberális pártoknak, akik hisztériakeltés céljából folyamatosan azt hangoztatják, hogy minden magyar külföldre menekül. Ez az ő kormányzásuk alatt így történt, de úgy néz ki, a családbarát Orbán-kormánynak lassan, de sikerült visszafordítania a tendenciát. Többen jönnek haza, mint amennyien elmennek.

Észtországban sincs elsöprő sikere az Európai Egyesült Államok tervének

„Semmi értelmét nem látja” a szorosabb uniós együttműködésnek az Észt Konzervatív Néppárt (EKRE) vezetője.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a mai nap.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére