Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A jobbikos Varga-Damm Andrea közremûködésével tettek ki saját házából egy idõs hölgyet

Forisek Ádám

2019.03.09. 10:50

A Jobbik országgyûlési képviselõje 2000-ben még ügyvédként dolgozott és több olyan adásvételi szerzõdést készített, amely jelentõs kárt okozott az ingatlanok tulajdonosainak. Az Echo TV Informátor címû mûsora bemutatott olyan dokumentumokat, amelyeken az egykori ügyvéd pecsétje és aláírása is szerepel. Varga-Damm Andrea országgyûlési képviselõként gyakran emeli fel a hangját a kilakoltatások ellen.

A ’90-es évek második felében és a 2000-es évek elején indult be a lakásmaffia tevékenysége Magyarországon. A bűnszervezetnek szerves részét képezték a közjegyzők, a földhivatali dolgozók, valamint az ügyvédek.

Gyakori csalási módszer volt, amikor kölcsönszerződés helyett adásvételi szerződést írattak alá a gyanútlan áldozattal. Ez történt Török-Szabó Erzsébettel is, akit 1996-ban a barátnője kezesnek kért fel. Készült egy színlelt, fiktív dokumentum, pénzmozgás nem történt, ennek ellenére Török-Szabó Erzsébetet kilakoltatták a saját lakásából. A nő az esetet követően megalapította a Sors-Társak Közhasznú Egyesületet. Az érdekvédelmi szervezet vezetőjét az évek során rengeteg ingatlanmaffia-áldozat kereste fel. Az Informátor stábja ezen dokumentumokat kutatva figyelmes lett egy ismerős névre. Egy 2000-ben köttetett problémás adásvételi szerződésen dr. Damm Andrea neve és ügyvédi pecsétje szerepelt.

Feljelentettem, hogy ilyen szerződést írt és kérem ellene az eljárást”

– mondta Fürst Mihályné az Informátornak. Damm Andrea ellen vizsgálat indult, majd 2006-ban kizárták a Budapesti Ügyvédi Kamarából. Fürst Mihályné azután tett bejelentést, miután fia eladta a közös házuknak egy részét, majd beköltözött egy roma család jogtalanul, hiszen az anyának az ingatlanon haszonélvezeti joga volt. A szerződést dr. Damm Andrea készítette. 

A cigány család beköltözése után Fürst Mihálynénak el kellett hagynia a saját otthonát. A munkahelyén alakítottak ki neki egy irodát, ahol négy évig élt. Hosszú pereskedés után a 10 millió forintért eladott házrészért 13 millió forintot kellett visszafizetnie a roma családnak, hogy elköltözzenek. Fürst Mihályné felkeresett hozzá hasonló sértetteket, akik hasonló történeteket meséltek el, mint ami vele esett meg. 

Szintén a Damm Andrea készítette azt a szerződést és így járt el velük szemben is, mint velem. Náluk úgy volt, hogy a fia, vagy ki, a kocsmában ismerkedett meg egy cigány emberrel, aki aztán megvette Damm Andrea közreműködésével a lakást és beköltözött, őket meg kirakta. A nagymamát rakta ki.”

Az Informátor a történtekről szerette volna megkérdezni Varga-Damm Andreát is, azonban a Jobbik országgyűlési képviselője Ausztriában síelt. 

A ügyvédként embereket megnyomorító szerződéseket készítő Varga-Damm Andrea, miután politikusi pályára lépett, a devizahitelesek megmentőjeként tetszeleg. Sőt gyakran felszólal a kilakoltatások ellen is.

Az Informátor teljes adása itt tekinthető meg:

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

UNESCO-békedíjat kapott Merkel, mert elárasztotta Németországot migránsokkal

Angela Merkel volt német kancellár szerdán Elefántcsontparton átvette az UNESCO békedíját azon erőfeszítéseiért, amelyeket a több mint 1,2 millió menekült németországi befogadásáért tett a 2015-ös migrációs válság idején.

Újabb csecsemőt sikerült kimenteni Törökországban a romok alól

Újabb csecsemőt sikerült kimenteni szerdán a romok alól a dél-törökországi Hatayban 58 órával a török-szíriai határtérségben súlyos pusztítást okozó földrengés után.

„Nem fogadható el az EU-csúcs záródokumentuma az illegális migráció elleni lépések nélkül”

„Nem fogadható el az EU-csúcs záródokumentuma az illegális migráció elleni lépések nélkül”

Ausztria nem tud hozzájárulni a csütörtökön kezdődő rendkívüli EU-csúcs záródokumentumának elfogadásához, ha a közösség nem állapodik meg az illegális migráció visszaszorítását szolgáló konkrét lépésekről – jelentette ki az osztrák kancellár a Die Welt című német lapnak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére