Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Jobbik nem tudja, így a baloldali pártok együtt jelölik a judapestező Bírót

888.hu

2020.08.30. 16:16

A baloldalon egy bocsánatkéréssel minden el van intézve.

A Kúria pénteken helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) döntését, amellyel az NVB visszautasította a Jobbik nyilvántartásba vételét jelölőszervezetként a tiszaújvárosi időközi országgyűlési választáson. Ennek ellenére úgy tűnik, az összes többi ellenzéki párt hivatalos jelöltje lesz Bíró László. Legalábbis erről árulkodik Jakab Péter szombati Facebook-bejegyzése. A Jobbik elnöke azt is közölte, hogy szombaton reggel hivatalosan is átvették az aláírásgyűjtéshez szükséges íveket.

A Magyar Nemzet emlékeztet: baloldali összefogás szerencsi jelöltje a rasszista kijelentései mellett antiszemita megnyilvánulásokkal hívta fel magára a figyelmet.

A kutyám majd megveszik amikor a „tetűcsúzdások” elmennek a ház előtt. Dolgoznak barátaim a szállodaiparban, elmondják mi a helyzet – ezzel Bíró László arra utalt, hogy lengyel, orosz és izraeli haszid zsidó vendégek, vallási turisták látogatják a szerencsi és környékbeli szállodákat.

Egy másik bejegyzésben Bíró arról elmélkedett, hogy „kikapcsolták a zsidó uzsora-banktőkét a gazdaságból, megszüntették a háborús jóvátételként eufeminizált kozmopolita rablás kifizetését” majd egy másik hozzászólásában ezt írta: „A Szent Koronára letett eskü meg smafu. Mifelénk két új alapszervezet is alakult, engem ez jobban érdekel, mint judapest.”

Bíró pártja miközben balra tolódott, ennek ellenére megmaradt a korábbi szélsőjobboldali eszméknél, annyi kivétellel, hogy most már elfogadja az általa elutasított DK és az MSZP támogatását, amelyekről még korábban úgy nyilatkozott: „A bűnözőket be kell csukni. Legyen az szemkilövető vagy pénzért állampolgárságot vagy hazát áruló. A mieink nem rohannak lengőajtónak, nem fetrengenek.”

Bíró megnyilvánulásai még Tamás Gáspár Miklós filozófusnál is kiverték a biztosítékot, értetlenségének adott hangot, annak kapcsán, hogy miért nem léptették még vissza a politikust.

Ha ez így marad, és Bíró Lászlót indítják, akkor azt javasolnám a szerencsi ellenzéki szavazóknak, hogy ne menjenek el szavazni

– fogalmazott.

Nincs értelme meglepődni azon, hogy Bíró László egy jobbikos politikus alapjáraton, hiszen tudjuk, hogy a pártban gyakran előfordulnak antiszemita megnyilvánulások:

  • Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő 2012-ben listázta volna a zsidó parlamenti képviselőket,
  • Kulcsár Gergely, a parlament akkori tagja a Duna-parti holokauszt-emlékművet gyalázta meg,
  • Jakab Péter, a Jobbik jelenlegi elnöke antiszemita vicceken röhögcsélt, illetve a kiválasztott néphez tartozó bűnözőkről beszélt.

Az viszont elgondolkodtató, hogy a baloldal milyen kettős mércével mér, ha antiszemita botrányokról van szó. Ha jobban belegondolunk, a baloldaltól nem életidegen, hogy beállnak egy antiszemita jelölt mögé, hiszen az elmúlt időszakban egymást követték az antiszemita botrányok az ő házuk táján.

  • A Gyurcsány-párti László Imre például Hitlert dicsérte a XI. kerületi önkormányzati ülésen.
  • Karácsony Gergely főpolgármester pedig nem gondolja, hogy ez önmagában nácizmus lenne zsidó parlamenti képviselők listázása.

Bíró László Facebookon bocsánatot kért antiszemita megnyilvánulásaiért, és úgy tűnik, hogy a baloldalnak ez pont elég. Karácsony Gergely a héten azt hangoztatta a Főváros Közgyűlésben, hogy a Budapesten élő bármilyen közösség támadása ellenkezik a politikájukkal, hangsúlyozta, hogy

Bíró szerinte méltányolandó módon elnézést kért a vállalhatatlan kijelentései miatt.

 

Nemrég a német külügyi államtitkár, Michael Roth antiszemitizmussal vádolta meg Magyarországot egy lapinterjúban. Világos, hogy fogalma sem volt, hogy miről beszél, de ha mégis, akkor csakis a baloldali elvtársaira gondolhatott.

Egyébként a Soros Györgyhöz közel álló Roth jobban tenné, ha Németországban nézne körül mielőtt bármely más országot antiszemizmussal vádol meg. Köves Slomó, az Egységes Magyar Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija a Kossuth rádióban ugyanis adatokat mondott, melyek szerint

Németországban 2019-ben 1824 antiszemita cselekmény volt, míg Magyarországon összesen harmincöt.

A tiszaújvárosi székhelyű egyéni választókerületben október 11-én tartanak időközi választást, amelyen a júliusban motorbalesetben elhunyt Koncz Ferenc (Fidesz) utódjáról dönthetnek majd. A kampány augusztus 22-én kezdődött, a jelölteket szeptember 4-én 16 óráig lehet bejelenteni. A Fidesz színeiben az elhunyt politikus lánya, Koncz Zsófia indul.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére