Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Jobbik gratulált a volt Rotschild-bankár gyõzelméhez

888.hu

2017.05.08. 14:58

Meglepõ, de a Jobbik gratulált a frissen megválasztott francia államfõnek, aki korábban a Rothschild befektetési bankára volt.

"A Jobbik Magyarországért Mozgalom gratulál Emmanuel Macronnak a francia elnökválasztáson aratott magabiztos győzelméhez. Jelzésértékűnek tartjuk, hogy az elmúlt évtizedek politikai rendszerében vezető szerepet betöltött pártok immár Franciaországban sem voltak képesek megszólítani a választópolgárokat és a választás két reformer jelölt, Emmanuel Macron és Marine Le Pen között dőlt el.

Noha Marine Le Pen programja sok szempontból közelebb állt a Jobbik által képviselt állásponthoz, a választás második fordulója megmutatta: a francia emberek is elodázhatatlannak tartják a változásokat Európában. Bár a Macron elnök által a kampányban felvázolt kétsebességes Európa, amennyiben az a közép-európai térség további gazdasági és szociális leszakadását eredményezné, meggyőződésünk szerint elfogadhatatlan Magyarország számára, reméljük, hogy az elkövetkező francia elnöki ciklusban sok fontos kérdésre sikerül majd választ és megoldást találni"

– áll a Jobbik közleményében, amelyet Gyöngyösi Márton szignózott.

Tehát Macron nem annyira nyerő a Jobbik és Magyarország számára, de azért örülni kell, hogy nem konzervatív vagy szocialista lett a befutó.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Jobbik a cukisodás és a baloldali fordulat után mind távolabb kerül a nemzeti érdekek felismerésétől és képviseletétől is.

Macron ugyanis arra készül Merkellel közösen, hogy minden eddiginél több hatáskört delegáljon Brüsszelbe, tovább nyirbálva a nemzeti hatásköröket és ezáltal a szuverenitást.

Emmanuel Macron korábban a Rothschild & Cie Banque befektetési bankára volt, majd szocialista François Hollande alatt a gazdasági tárcát vezette 2014 és 2016 között.

Érdekesség, hogy korábban a Jobbik teljesen Le Pen-párti volt.

Korábban Orbán Viktor is gratulált a győzelemhez, ami egy hivatalban lévő miniszterelnöktől egyáltalán nem szokatlan, emellett nem is foglalt állást abban a kérdésben, hogy melyik jelöltet látná szívesen az elnöki székben.

A kérdés, hogy mit szólnak ehhez a választóik?

Úgy tűnik, hogy a Jobbik köpönyegforgató politikája már átlépte az ország határait is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére