Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Jobbik egyik szatellitszervezetének elnökét felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték

Tóth Dalma

2017.04.15. 17:58

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alelnökét hivatalos személy elleni erõszak vádjával állították bíróság elé.

Incze Béla egy égő fáklyát dobott egy arra elhaladó, jelzés nélküli rendőrautó szélvédőjére. A kocsit vezető, szolgálatban lévő civil ruhás rendőr azonnal megállt, hogy igazoltassa a férfit. Õ azonban szidalmazni kezdte a nyomozót, ököllel arcul ütötte, majd társaival együtt elfutott. A történtekre a legénybúcsúja estéjén került sor. A feltételezett támadót több mint fél évig tartó nyomozással sikerült azonosítani és elfogni.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség vádirata alapján a bíróság a férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt egy év, tíz hónap börtönbüntetésre ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását a bíróság kettő év és 10 hónap próbaidőre felfüggesztette – értesült a Híradó.hu. 

Incze Béla az ügyészségen nem tett vallomást, a tárgyaláson szólalt meg először. Tagadta a bűncselekmény elkövetését, azt mondta, ott se volt a legénybúcsún. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, Incze Béla felmentésért fellebbezett.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) a radikális Jobbik egyik szatellitszervezeteként tevékenykedik annak ellenére, hogy önmagát a párttól teljesen függetlennek mondja. Mint ismert, a HVIM több morálisan vállalhatatlan rendezvényhez adta a nevét a múltban, melyek között szerepelt az Attila-védvonal emléktúra is, melyről Hitler-kosztümben pózoló egyének vettek részt. Ahogyan arról az Átlátszó is beszámolt már – közérdekű adatigénylés révén –, a Jobbik az országgyűlés által meghatározott párttámogatásának nagy részét az általa alapított Gyarapodó Magyarországért Alapítványba (GYMA) csatornázza be. Csakhogy a GYMA is számtalan alapítványt támogat, többek között a Hatvannégy Vármegye Alapítványt is, amelyet a HVIM-hez hasonlóan, szintén Toroczkai László, a Jobbik alelnöke alapított.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére