Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Jobbik becsapta saját választóit

Sümeghi Lóránt

2016.10.03. 18:58

Nemzeti ügybõl pártpolitikát próbált csinálni a magát hazaszeretõnek beállító Jobbik, melynek következtében a saját támogatóit árulta el.

Miközben elsöprő győzelmet arattak a tegnap esti kvótanépszavazáson a "nemek", addig Vona Gábor meglehetősen kínosan próbálta menteni a menthetőt újdonsült kedvenc médiumában, az ATV-ben. Azonban a magát nemzeti érzelműnek beállító pártelnök már nem mozgott olyan kényelmesen a kérdések kereszttüzében, mint ahogyan azt pár héttel ezelőtt tette plebejusi bulvárkampányának fénypontjában, az ATV Magánszféra című műsorában.

Ugyanis a tények makacs dolgok, még akkor is, ha Kálmán Olga kérdez.

Ennek fényében — többek között — nem sikerült Vona Gábornak egy épkézláb mondatban megindokolnia azt, hogy az eddig a párt által "sikerként" elkönyvelt jobbikos mintatelepüléseken,

hogy a fenébe sikeredett a megyei átlag alattira a népszavazási részvétel aránya?

Ugyanis a Jobbik fellegvárának tartott Ózdon, és a párt által az egekig magasztalt jobbikos Tiszavasvárin, a választók mélyen a megyei átlag alatt teljesítettek. 

A felmérések szerint Ózd 31,35 százalékot hozott, amely a megyei átlaghoz képest nevetségesen alacsony szám (39,52 százalék), míg Tiszavasvári pedig csupán 36,67%-ot produkált, amely szintén viccértékűnek számít egy "nemzeti radikális" fémjelezte településen, ahol a megyei átlag 42,56 százalék volt.

Amikor Vona makogása és a gyurcsányi retorika összefonódik

A 3,3 millió "nemet" teljes mértékben figyelmen kívül hagyó, bojkottra felszólító Gyurcsány Ferenc tegnap este a DK értékelőrendezvényén véletlenül ugyanazt az üzenetet szajkózta, amit kedvenc "nemzeti" hősünktől hallottunk, miszerint Orbán Viktor veszített, ezért le kell mondania.

Ráadásul Vona Gábor felszólítása időben még meg is előzte Gyurcsány Ferenc azonos érvelését. Így a jobbikos települések alacsony részvételi arányainak és a jobbik pártelnökének fenyegetőzését latba vetve, felmerül az újabb kínos kérdés a "nemzetiek" háza táján, miszerint

Vona a hatalomra kerülést tényleg fontosabbnak tartotta annál, hogy megóvja a magyarság jövőjét a muszlim kényszerbetelepülőktől?

Mi több, a már-már internacionalista brüsszeli érvelés logikáját követve Vona Gábor szerint a népszavazás kiírása a kormány részéről nem csupán egy pótcselekvés volt, hanem egyenesen hiba. Ugyanakkor arra a kérdésre, miszerint tavaly nyáron pontosan a Jobbik volt az, aki a nép kezébe adta volna a döntés jogát a migránsokról, már nem tudott érdemben válaszolni a magát nemzetinek beállító pártelnök.

Akárhogy is nézzük, a jelenlegi Jobbik gátlástalanul feláldozta saját szavazóinak a hazaszeretetét és becsületét a hatalom oltárán. Pongrátz Gergely '56-os hős feltehetőleg nem ezért alapította meg a pártot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére