Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Jobbik a pecsenyesütögetés mellett túl gyáva ahhoz, hogy ne szavazza meg az alaptörvény módosítását

Vincze Viktor Attila

2016.11.02. 15:58

Az országgyûlés szerdai ülésnapján napirend elõtt szó volt a bõnyi rendõrgyilkosról, az 1956 utáni ítéletek semmisségérõl, valamint arról, hogy Havas Szófia '56-os megjegyzései törvénysértõek lehetnek. De elhangzott az is, hogy a Jobbik a pecsenyesütögetés mellett túl gyáva ahhoz, hogy ne szavazza meg az alaptörvény módosítását, valamint, hogy nem Ghaith Pharaon, hanem a Jobbik jelent biztonsági kockázatot Magyarországra nézve.
A Fidesz a bőnyi rendőrgyilkos kapcsolatairól kérdezett

A Fidesz képviselője, Vinnai Győző arról beszélt, hogy múlt héten Bőnyben "a Magyar Nemzeti Arcvonal korábbi vezetője, Györkös István egy Kalasnyikovval fejbe lőtte a hozzá házkutatásra érkező egyik rendőrt".

A Magyar Nemzeti Arcvonal – "Magyarország egyik legnagyobb, legszervezettebb félkatonai szélsőjobboldali csoportja" – pedig azzal "a Betyársereggel működik együtt, amelynek vezetője Tyirityán Zsolt, Vona Gábor Jobbik-elnök személyes jó barátja"

– mondta a fideszes politikus, aki szerint:

a Jobbik esetében "több ponton találkozunk paramilitáris szervezetekkel történő kapcsolatokkal."

Válaszában Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára úgy vélte, hogy a bőnyi rendőrgyilkosságot szerinte is valóban érdemes megvizsgálni abban a tekintetben, hogy a Jobbik együttműködik-e szélsőséges radikális szervezetekkel.

 

A rendőrgyilkos korábban együtt mozgott a Jobbik betyársereges haverjával"

– tette hozzá Dömötör Csaba.

 

A Fidesz az 1956 utáni ítéletek semmisségéről

Gulyás Gergely, a Fidesz képviselőjeként arról beszélt, hogy az 1956 utáni megtorlás ítéleteiről olyan jogszabályt fogadtak el, amellyel lehetővé vált, hogy ne csak rehabilitációra kerülhessen sor, hanem a semmisséget is meg lehessen állapítani.

Ezt követően a Kúria megállapította a Nagy Imre-perben hozott ítélet semmisségét, és azt is, hogy az 1958-ban meghozott bírói döntés csak formájában volt ítélet, egyébként nincs köze az igazságszolgáltatáshoz – mondta a képviselő.

 

Gulyás Gergely szerint 1990 után a büntetőjogi igazságtételre nem került sor megfelelő formában, az akkori köztársasági elnök magatartása és az Alkotmánybíróság téves döntése lehetetlenné tette, hogy a legsúlyosabb cselekményeket elkövetők büntetőjogi felelősségre vonása legalább szimbolikusan megtörténjen.

A fideszes képviselő Havas Szófia közelmúltbeli, '56-al kapcsolatos botrányos kijelentéseivel kapcsolatban is megszólalt:

 

a kommunizmus bűneinek tagadását veti fel az, hogy van ma olyan párt, amelynek képviselője a putyini médiával együttműködve tagadja a forradalmat."

 

A kormányzat nevében válaszolva Rétvári Bence, az Emmi államtitkára azt mondta, hogy nagyon sokféle áldozata van a kommunista diktatúrának.

 

Kitért a 800 ezer elhurcoltra, akik közül 200 ezren nem tértek vissza a gulágokról, a padlássöprésekre, a recski munkatáborra, a halálos ítéletekre, valamint az Andrássy út 60-ban történtekre.

 

Rengeteg a kárvallott, akit jogilag, egzisztenciálisan igyekeztek ellehetetleníteni. 2008-tól az ő nyugdíjkiegészítésüket fagyasztották be elsőként, ugyanakkor a Fidesz-kormány a tartós szabadságelvonást szenvedettek nyugdíjkiegészítését 50 százalékkal emelte"

– mondta az államtitkár.

Rétvári Bence szólt arról is, hogy 2011-ben magyar uniós elnökség alatt fogadták el, hogy augusztus 23. az önkény áldozataira való emlékezés napja legyen, a kommunista rémtettek tagadása pedig bűncselekmény.

 

A Jobbik a pecsenyesütögetés mellett túl gyáva ahhoz, hogy ne szavazza meg az alaptörvény módosítását

A Jobbik képviselője, Gyöngyösi Márton szerint az elmúlt időszak hírei alapján kétes hátterű üzletemberek kétes üzleti tevékenységet folytatnak kormánytagok hathatós segítségével Magyarországon.

Köztük Ghaith Pharaon szaúdi milliárdos a legérdekesebb figura, aki ellen a mai napig FBI-, illetve Interpol-körözés van, és műemlékek felvásárlásában "utazik" – fogalmazott  az ellenzéki politikus.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában azt közölte, hogy furcsa hallgatni a Jobbikot a biztonsági kockázatokról, mert a párt létezése óta komoly biztonsági kockázatot jelent.

Az államtitkár hangsúlyozta:

az említett név az arab világban tömegnév, és nem biztos, hogy ugyanarról beszélnek. A hatóságok információi alapján ilyen nevű személy Magyarországon nem tartózkodik, és nem él életvitelszerűen."

Ha Pharaon egyértelműen azonos azzal, aki az amerikai hatóságok körözési listáján szerepel, és ezt az amerikai hatóságok megerősítik, akkor a magyar hatóságok el fogják fogni – közölte az államtitkár, hozzátéve: azt, akiről a sajtóhírek szólnak, két évtizede hol körözik, hol nem.

 

Dömötör Csaba a Jobbikkal összefüggésben az alaptörvény módosítása kapcsán pedig úgy fogalmazott,  hogy:

 a kormány "nem fog engedni semmiféle zsarolásnak. 3 millió embert nem lehet csak úgy zsarolgatni." Szerinte "a Jobbik a pecsenyesütögetés mellett túl gyáva ahhoz, hogy ne szavazza meg az alaptörvény módosítását."

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
20 vagyok, de nem kérek a Momentumból!

20 vagyok, de nem kérek a Momentumból!

Fegyőrék ugyanazt csinálják, mint az elődeik: értékrend és elvek nélkül uszítanak, hergelik a fiatal magyarokat. Ebből viszont mi, fiatalok köszönjük, de nem kérünk.

Merkel újabb felvételen remeg és rángatózik, de a sajtósa mindent tagad

Merkel újabb felvételen remeg és rángatózik, de a sajtósa mindent tagad

Ismét Angela Merkel német kancellár egészségügyi állapota került a világsajtó kereszttüzébe, miután egy hónap leforgása alatt már másodszorra szerepelt úgy a nyilvánosság előtt, hogy képtelen visszafogni remegését, rángatózását.

Itt vannak a babaváró hitel szabályai

A babaváró támogatáshoz nyújtott kölcsön jelzáloghitel felvétele esetén jelentős részben, legfeljebb 75 százalékban önerőként szolgálhat.

Weber elbukott – de ki lesz a befutó?

Weber elbukott – de ki lesz a befutó?

Manfred Weber vereségével érdekes helyzet állt elő, hiszen az Európai Néppárt kvázi csúcsjelölt nélkül maradt, mindezt úgy, hogy ugyanakkor a legnagyobb frakciót alkotja az Európai Parlamentben. Cikkünkben arra keressük a választ, hogy mi eredményezte ezt a helyzetet, valamint hogy mi várható ezután, ehhez pedig a Századvég jogi szakértőjét, ifj. Lomnici Zoltánt is megkérdeztük.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére