Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Jobbik a helyi szervezetek tartalékait is elköltötte a kampányban

888.hu

2018.07.26. 06:40

Elismerte a Jobbik alelnöke, hogy a helyi szervezetek tartalékait is elköltötték a kampányban. Azt viszont már nem tudni, hogy a több tízmillió forintos összegeket mire fordították.

A Magyar Idők úgy tudja, hogy még idén nyáron vissza kellene a Jobbiknak fizetnie a hitelbe kapott plakátok árait a Simicska Lajoshoz köthető cégeknek. Volner János hazugságnak nevezte a tartozást. Szerinte időben kifizették a számlákat, a kérdés csak az, hogy mikor és miből – közölte az M1 Híradója.

A cikkben úgy fogalmaznak: meglehet, hogy „a piaci árnál jóval alacsonyabb összeget sem tudta rendezni a Jobbik”, így a 100 milliós összeget idén nyáron kellene visszatörlesztenie a pártnak.

Időben rendezték a hitelbe kapott plakátok árát

Volner János szerint időben rendezték a hitelbe kapott plakátok árát. Arra a kérdésre ugyanakkor már nem akart válaszolni, hogy ezt a tartozást mikor és miből fizette ki a Jobbik. Nemrég azonban Mirkóczki Ádám szóvivő ismerte el, hogy a Jobbiknak állítólag csak a kampány után kell fizetnie a plakátokért. Azt is mondta, korábban úgy szerződtek, hogy számoltak az állami támogatással is.

Csakhogy a Jobbik 2019 tavaszáig elesett az állami támogatástól, miután az Állami Számvevőszék megbüntette a pártot a Simicska Lajos hirdetőcégeivel kötött szerződések miatt. A tiltott pártfinanszírozás miatt kiszabott több mint 660 milliós kiesést adománygyűjtéssel próbálták pótolni. Később kiderült, hogy az összegyűjtött több mint 100 millió forintot végül elköltötték a kampányra.

A párt elnöke az üggyel kapcsolatban kedden csak annyit mondott, szerinte pártjuk helyett az MSZP 500 millió forintos tartozásával kellene a sajtónak foglalkoznia. Volner János azonban szerdán már nem cáfolta, hogy a helyi szervezetek tartalékait is elköltötték. Azt mondta, hogy az ÁSZ-bírság miatt minden rendelkezésre álló forrásra szükségük volt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére