Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A jegybank is nekiment a Spéder vezette FHB-nak

Bertha László

2016.06.07. 16:28

Az Index-vezér, Spéder Zoltán által elnökölt FHB Jelzálogbankra 105 millió forintos büntetést szabott ki a Magyar Nemzeti Bank.
BUDAPEST, 16:28

Az Index-vezér, Spéder Zoltán által elnökölt FHB Jelzálogbankra 105 millió forintos büntetést szabott ki a Magyar Nemzeti Bank.

Az FHB-t azért büntette meg a jegybank, mert egyes kötvényeinek jegyzéséről félrevezető információkat közölt, így tiltott piacbefolyást hajtott végre. Az ügyben személyi felelősségrevonási eljárást is indítanak, valamint felfüggesztették a tőzsdei kereskedését is.

A Spéder-vezette FHB Jelzálogbank 2012-ben és 2013-ban eurókötvényeket bocsátott ki, az MNB azonban úgy ítélete meg, hogy a befektetők félrevezetésére, a kibocsátóval kapcsolatos befektetői értékelés torzítására alkalmasak a kibocsátással kapcsolatos tájékoztatások, melyek szerint a kibocsátás nem magyarországi befektetők részére történt.

A Magyar Nemzeti Bank szerint félrevezetőek voltak ezek az információk, a vonatkozó jogszabályok alapján pedig 105 millió forintos piacfelügyeleti bírságot szabott ki a jegybank az FHB Jelzálogbankra. A Budapesti Értéktőzsde felfüggesztette a bank részvényeinek, jelzálogleveleinek és kötvényeinek kereskedését a nap hátra levő részére. A BÉT honlapján olvasható indoklás szerint az FHB Jelzálogbank nem tett eleget a rendkívüli tájékoztatási kötelezettségeinek.

Fogy a levegő Spéder körül

Elsőként Demján Sándor vádolta meg az Index, az FHB és a Takarékbank tulajdonosát, Spéder Zoltánt, hogy

a takarékszövetkezeti szektorra gyakorolt helyzeténél fogva arra kényszerített bizonyos szövetkezeteket, hogy a fenti tőkeemelést hajtsák végre úgy, hogy a névérték hétszeresén vegyenek új részvényeket. Ezzel az FHB elkerülte működési engedélyének visszavonását.”

Orbán Viktor levélben válaszolt Demjánnnak, amelyben biztosította, hogy a kormány olyan törvényjavaslatot nyújt be, ami a teljes takarékszövetkezeti rendszert a bankfelügyelet ellenőrzése alá rendeli.

(MTI, Mandiner)

Ezt olvastad már?

  • Spéderék titkolják, de nem tudni miért
  • Orbán Viktor válaszolt Demján Sándornak

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére