Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Hungary Helps Program eddig félmillió embernek segítette a szülőföldön maradását

888.hu

2021.11.26. 15:00

A Hungary Helps Program az elmúlt négy évben félmillió embernek segítette a szülőföldön maradását – közölte a Miniszterelnökség pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményben.

 

Mint írták, Magyarország a Hungary Helps Program keretében jelentős támogatást nyújt az üldözött keresztény közösségeknek világszerte. Számos humanitárius és újjáépítési projekt valósult meg 2017 óta magyar támogatással, ami lehetővé tette a helyi keresztény közösségek megmaradását.

Az elmúlt négy évben félmillió válságövezetben élő ember számára tettük lehetővé a szülőföldön való megmaradást vagy az oda történő visszatérést”

– olvasható a közleményben.

Ismertették, hogy a magyar segítségnyújtás keretében csütörtökön Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára a Kenya fővárosának nyomornegyedében található Munkás Szent József Otthon magyar támogatással felépült szakképző épületének átadási ünnepségén vett részt.

Ez a projekt egy időben ötszáz kilátástalan körülmények között élő kenyai fiatal képzésével segíti társadalmi felzárkóztatásukat, és igazolja a magyar humanitárius és migrációs modell eredményességét.

A Hungary Helps Program az utóbbi négy évben csaknem 50 országban több mint 170 projekttel támogatta a rászoruló közösségeket, azt az alapelvet követve, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem pedig a bajbajutottakat útnak indítani Európa irányába”

– olvasható a közleményben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére