Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A hazafias honvédelmi nevelésről beszélt Benkő Tibor

888.hu

2021.07.19. 21:30

A honvédelmi táborban beszélt Benkő Tibor honvédelmi miniszter hétfőn a Nógrád megyei Bátonyterenyén.

 

A hazafias honvédelmi nevelésről beszélt Benkő Tibor honvédelmi miniszter hétfőn a Nógrád megyei Bátonyterenyén a tárca egyik, fiataloknak szervezett táborának felkeresésekor.

A miniszter az MTI-nek azt mondta: e nevelés részét képezik a honvédelmi táborok, amelyekből idén 40-et indítanak, különböző helyszíneken.

Tavalyelőtt 72 tábort szerveztek, a múlt évben a pandémia miatt erre nem volt lehetőség – tette hozzá.

A honvédelmi miniszter megemlítette, hogy a Magyar Honvédségnél 2017-ben indították el a honvédelmi és haderőfejlesztési programot.

Míg utóbbi a technikai eszközök beszerzéséről, a hadiipar fejlesztéséről, a kutatásról, az innovációról szól, a honvédelmi része a katonák életpályamodelljét is magában foglalja, az illetményre, a lakhatásra és az egészségkárosodásra vonatkozóan. Ide tartozik továbbá a hazafias honvédelmi nevelés, az oktatás, képzés, a társadalmi kapcsolatok erősítése, az önkéntes tartalékos katonai szolgálat megvalósítása, és a hazafias honvédelmi nevelés szerves részét képezik a honvédelmi táborok.

A törvény értelmében általános iskolásokat nem lehet katonának nevelni – ezt a célt a kadétképzés szolgálja – a táborokba viszont őket is hívják minden nyáron, azzal a nem titkolt céllal, hogy lesznek, akik ezt a pályát választják – mondta a miniszter. Benkő Tibor tájékoztatása szerint Bátonyterenyére hat megyéből érkeztek gyerekek, a 29 résztvevőből öten lányok.

Sátrakban helyezik el őket, a napirend kötött, az ébresztő 6.30 órakor van, a mobiltelefont pedig 20 óra után vehetik elő a 12-15 éves gyerekek.

A honvédelmi tárca vezetője elmondta, szerveznek túlélőtáborokat is, ahol többi között elsősegélynyújtást, terepen tájékozódást vagy tűzrakást tanulhatnak a résztvevők.

A bátonyterenyei, hétfőtől péntekig tartó program úgynevezett „harcos” honvédelmi tábor, foglalkoznak alaki, egészségügyi, túlélési ismeretek elsajátításával. Lesz járőrverseny, bemutatót tartanak a hagyományőrzők és a különleges rendeltetésű dandár.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére