Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A haza és a nemzeti függetlenség melletti kiállás a Békemenet üzenete

Vincze Viktor Attila

2018.03.09. 15:34

A haza és a nemzeti függetlenség melletti kiállás a március 15-ére szervezett Békemenet legfõbb üzenete. A demonstráció ugyanakkor az EU irányításában szükséges változások kifejezésérõl is szól majd.

Csizmadia László, a CÖF alapítója a Békemenet beharangozó sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy ennek megfelelően "a melegszívű magyarokból és lengyelekből" álló menetelők "A haza minden előtt" feliratú, Kölcsey Ferenc versét idéző molinó mögött fognak vonulni a Bem tér, Nyugati tér, Alkotmány utca, Kossuth Lajos tér útvonalon. A Békemenet résztvevői a Kossuth térre érve pedig majd csatlakoznak az állami ünnepség résztvevőihez.

Nagyon régen készülünk egy újabb Békemenet megszervezésére, és most úgy érezzük, hogy elérkezett az idő annak bemutatására, hogy a magyar nemzeti erők milyen többséget alkotnak."

– mondta el Csizmadia László, azzal összefüggésben, hogy miért pont most került megszervezésre a Békemenet.

A CÖF alapítója azt is elmondta, hogy a nemzeti szuverenitás melletti kiállás nem azt jelenti, hogy megtagadnák Európát. Ugyanakkor fordulatot látnak szükségesnek az Európai Unió vezetésében, az Európai Bizottság működésében.

Vissza kell adni a hatalmat a népnek"

– fogalmazott a CÖF vezetője az EU vezetése és a tagállamok, illetve azok lakosságai közötti ellentétekre utalva.

Bencsik András, a Demokrata című hetilap főszerkesztője, a Békemenet egyik szervezője pedig azt emelte ki a Békemenet céljai közül, hogy a közelgő országgyűlési választásnak az a legfőbb kérdése, hogy Magyarország megmaradhat-e a saját útján.

Ezért fontos, hogy megújult energiát adjanak egymásnak a nemzeti szuverenitás támogatói, a szeretet és az összefogás erejével"

– mondta az újságíró.

Bayer Zsolt publicista, aki ugyancsak rendszeres résztvevője a meneteknek, Bem József életútját felidézve arra hívta fel a figyelmet: Bem apó a szabadságharc leverése után a törökországi száműzetésében azért tért át az iszlám hitre, mert az életét mentve csak így tudta megelőzni, hogy kiadják a cári birodalomnak.

A Békemenet elindítói nem szeretnék, ha újra eljönne az az idő, amikor az életben maradásnak az iszlám hit felvétele lenne a feltétele"

– mondta Bayer Zsolt.

Az újságíró kitért arra is, hogy 1848/49-hez hasonlóan "megint szabadságharcot kell vívnunk".

Ma azok ellen »a Brüsszelben tanyázó társadalommérnökök ellen« kell harcolni, akik meghaladottnak tartják a nemzet konstrukcióját, és egy kevert, migránsokkal feltöltött társadalmat képzelnek el. A Békemenet ennek a harcnak a része"

– tette hozzá az ismert publicista.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére