Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A gyöngyöspataiak 99,7 százaléka nem szolidáris a sorosista felbujtókkal

888.hu

2020.02.10. 14:55

Közvetlenül a gyöngyöspatai közvélemény is élesen szemben áll azzal a petícióval, amelyet Setét Jenő roma polgárjogi aktivista indított.

A település lakóinak 99,7 százaléka ugyanis nem írta alá a dokumentumot, azaz ennyien nem szolidárisak a gyöngyöspatai kártérítési perben a felperes, sérelmet szenvedett gyermekeket és családjukat képviselő ügyvédekkel és az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvánnyal (CFCF). Mindezt Horváth László, miniszterelnöki megbízott, a térség fideszes országgyűlési képviselője tette közzé Facebook-oldalán. Számukra is az a fontos, hogy az állam ne pénzben, hanem természetben, azaz az oktatás, az képzés eszközével tegyen eleget kötelezettségének az ítéletben foglalt összegek erejéig.

Gyöngyöspatáról mindössze heten csatlakoztak az aláírókhoz. Ez még a 62 felperes cigány tanuló családtagjainak számához képest is elenyésző arány

– állapította meg Horváth László.

Soros-videó is bizonyítja, hogy Gyöngyöspata a Soros-hálózat politikai és pénzszerző akciója. A helyi romákat egy Soros György által pénzelt szervezet, a volt SZDSZ-es Mohácsi Viktória-féle Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF) kereste meg, és ez a Soros-hálózathoz tartozó alapítvány indította el a pert is a magyar állam ellen, most ugyanez az alapítvány próbálja megakadályozni a megegyezést a roma családokkal.

Horváth László szerint az összes, 1640 aláíró között pedig olyanokat találni, mint Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője, Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, Arató Gergely egykori MSZP-s oktatási államtitkár, Horváth Aladár, a Roma Parlament elnöke, Horn Gábor, a Gyurcsány-kormány egykori államtitkára, Magyar Bálint, az integrációt törvénybe foglaló egykori oktatási miniszter és Vágó István DK-s politikus, akikben sok más mellett az a közös, hogy soha nem jártak Gyöngyöspatán.

Az aláírók listájából is látszik – olvasható a Magyar Nemzetben –, hogy az egykor a Soros-féle Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány által támogatott CFCF ezer szállal kötődik a magyar balliberális elithez.

Az alapítványnak dolgozó személyek között is csupa, a mai ellenzékkel vagy Soros György szervezeteivel kapcsolatba hozható név szerepel. Daróczi Gábor 1996 májusa és 1999 decembere között a Magyar Soros Alapítvány programvezetőjeként dolgozott. 2004 és 2006 között az első Gyurcsány-kormányban miniszteri biztos volt az oktatási tárcánál. Ezután lett a CFCF kuratóriumi elnöke. Amikor Karácsony Gergely 2018 márciusában árnyékkormányt hirdetett, Daróczi Gábor neve ismét előkerült. Oktatási miniszter lett volna belőle, ha az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje nyeri meg a választásokat.

Szintén meghatározó figura az aláírók között Ujlaky András, a CFCF kuratóriumi elnöke, aki az alapítvány egyik ötletgazdája és létrehozója volt. Mohácsi Viktória testvérével, Mohácsi Erzsébettel a CEU egyik kurzusán ismerkedett meg, majd közösen létrehozták a CFCF-et. Ujlaky András volt az, aki egy 2016-ban a Beszélőnek adott interjúban elismerte, hogy gyakorlatilag Soros György alapítványai révén tartotta fenn magát a CFCF.

Az egykori SZDSZ-es politikus Mohácsi Viktória testvére, Mohácsi Erzsébet a CFCF vezetője volt. Ujlaky Andrással közösen tervezték meg azt a hivatalosan a párbeszédes Jávor Benedek által kezdeményezett kötelezettségszegési eljárást, amit Brüsszel 2016-ban indított Magyarország ellen a romák szegregációja miatt. A lap emlékeztet, hogy szintén Karácsony Gergely árnyékkormányának tagjai között szerepelt Hegyesiné Orsós Éva neve is, aki a CFCF felügyelőbizottságának is a tagja volt. A szociális minisztérium vezetését bízta volna rá a jelenlegi főpolgármester.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére