Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A gyöngyöspataiak 99,7 százaléka nem szolidáris a sorosista felbujtókkal

888.hu

2020.02.10. 14:55

Közvetlenül a gyöngyöspatai közvélemény is élesen szemben áll azzal a petícióval, amelyet Setét Jenő roma polgárjogi aktivista indított.

A település lakóinak 99,7 százaléka ugyanis nem írta alá a dokumentumot, azaz ennyien nem szolidárisak a gyöngyöspatai kártérítési perben a felperes, sérelmet szenvedett gyermekeket és családjukat képviselő ügyvédekkel és az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvánnyal (CFCF). Mindezt Horváth László, miniszterelnöki megbízott, a térség fideszes országgyűlési képviselője tette közzé Facebook-oldalán. Számukra is az a fontos, hogy az állam ne pénzben, hanem természetben, azaz az oktatás, az képzés eszközével tegyen eleget kötelezettségének az ítéletben foglalt összegek erejéig.

Gyöngyöspatáról mindössze heten csatlakoztak az aláírókhoz. Ez még a 62 felperes cigány tanuló családtagjainak számához képest is elenyésző arány

– állapította meg Horváth László.

Soros-videó is bizonyítja, hogy Gyöngyöspata a Soros-hálózat politikai és pénzszerző akciója. A helyi romákat egy Soros György által pénzelt szervezet, a volt SZDSZ-es Mohácsi Viktória-féle Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF) kereste meg, és ez a Soros-hálózathoz tartozó alapítvány indította el a pert is a magyar állam ellen, most ugyanez az alapítvány próbálja megakadályozni a megegyezést a roma családokkal.

Horváth László szerint az összes, 1640 aláíró között pedig olyanokat találni, mint Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője, Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, Arató Gergely egykori MSZP-s oktatási államtitkár, Horváth Aladár, a Roma Parlament elnöke, Horn Gábor, a Gyurcsány-kormány egykori államtitkára, Magyar Bálint, az integrációt törvénybe foglaló egykori oktatási miniszter és Vágó István DK-s politikus, akikben sok más mellett az a közös, hogy soha nem jártak Gyöngyöspatán.

Az aláírók listájából is látszik – olvasható a Magyar Nemzetben –, hogy az egykor a Soros-féle Nyílt Társadalom Intézet Alapítvány által támogatott CFCF ezer szállal kötődik a magyar balliberális elithez.

Az alapítványnak dolgozó személyek között is csupa, a mai ellenzékkel vagy Soros György szervezeteivel kapcsolatba hozható név szerepel. Daróczi Gábor 1996 májusa és 1999 decembere között a Magyar Soros Alapítvány programvezetőjeként dolgozott. 2004 és 2006 között az első Gyurcsány-kormányban miniszteri biztos volt az oktatási tárcánál. Ezután lett a CFCF kuratóriumi elnöke. Amikor Karácsony Gergely 2018 márciusában árnyékkormányt hirdetett, Daróczi Gábor neve ismét előkerült. Oktatási miniszter lett volna belőle, ha az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje nyeri meg a választásokat.

Szintén meghatározó figura az aláírók között Ujlaky András, a CFCF kuratóriumi elnöke, aki az alapítvány egyik ötletgazdája és létrehozója volt. Mohácsi Viktória testvérével, Mohácsi Erzsébettel a CEU egyik kurzusán ismerkedett meg, majd közösen létrehozták a CFCF-et. Ujlaky András volt az, aki egy 2016-ban a Beszélőnek adott interjúban elismerte, hogy gyakorlatilag Soros György alapítványai révén tartotta fenn magát a CFCF.

Az egykori SZDSZ-es politikus Mohácsi Viktória testvére, Mohácsi Erzsébet a CFCF vezetője volt. Ujlaky Andrással közösen tervezték meg azt a hivatalosan a párbeszédes Jávor Benedek által kezdeményezett kötelezettségszegési eljárást, amit Brüsszel 2016-ban indított Magyarország ellen a romák szegregációja miatt. A lap emlékeztet, hogy szintén Karácsony Gergely árnyékkormányának tagjai között szerepelt Hegyesiné Orsós Éva neve is, aki a CFCF felügyelőbizottságának is a tagja volt. A szociális minisztérium vezetését bízta volna rá a jelenlegi főpolgármester.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Emberek halálával hergel a 444 az oltások ellen

Emberek halálával hergel a 444 az oltások ellen

441 ember halt Magyarországon azután, hogy beoltották – olvasható a 444.hu címlapján előkelő helyen szereplő cikk címében.

Magukat nőnek érző férfiak női rabokat erőszakolnak, óvszerosztásba kezdtek

Magukat nőnek érző férfiak női rabokat erőszakolnak, óvszerosztásba kezdtek

Egy idén hatályba lépő törvény szerint azok a fogvatartott férfiak, akik nőnek érzik magukat kérhetik női börtönökbe való áthelyezésüket. Erre már több példa is akadt, ám az áthelyezett férfiak közül sokan erőszakoskodni kezdtek a női foglyokkal. Válaszul a szexuális bántalmazásokra az intézetekben óvszereket, fogamzásgátló szereket és abortusz tablettákat kezdtek el biztosítani a fogvatartottaknak – írja a V4NA pénteken.

Ötpontos LMBTQ-programmal állt elő a Momentum

Ötpontos LMBTQ-programmal állt elő a Momentum

Engedélyezné az azonos nemű párok házasságát és örökbefogadási jogát, támogatná a nemátalakítást, ráadásul a szexuális propagandát is beengedné az iskolákba a Momentum Mozgalom ötpontos LMBTQ-programja. Fekete-Győr András hangsúlyozta: pártja ilyen Magyarországot fog építeni a 2022-es kormányváltás után – erről a Magyar Nemzet írt.

Orbán Viktor: Magyarország ma egy nyitott ország

Orbán Viktor: Magyarország ma egy nyitott ország

Ilyenkor mindenki hazagondol. Én is arra gondoltam, hogyha Magyarország rendezné ezt az olimpiát, akkor semmi akadálya nem lenne annak, hogy ez normális körülmények között és nyitottan valósuljon meg – mondta Orbán Viktor legfrissebb Facebook-videójában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére