Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Fidesz-KDNP lehet a legsikeresebb az EP-választáson

Csordás Bettina

2018.10.03. 10:10

A Nézõpont Intézet vezetõ kutatója szerint a Fidesz-KDNP érheti el a legnagyobb sikert az európai parlamenti választáson a tagországok közül.

Nagy Dániel szerdán az M1-en a Nézőpont legfrissebb kutatására hivatkozva azt mondta, a kormánypártok a Magyarországnak járó 21 európai parlamenti képviselői helyből 13-at megszerezhetnek. Hozzátette, hogy az EP-választásokon általában alacsony a részvétel, ezért az eredmény nehezen becsülhető meg. A korábbi alacsony részvétel azzal magyarázható, hogy belpolitikai témák uralták ugyan a napirendet, mégsem volt belpolitikai súlya a választásnak. Most először azonban nem nemzeti témák lesznek a középpontban, hanem a bevándorlás és a szuverenitás kérdése – mondta a kutató.

A Fidesz-KDNP népszerűbb, mint a teljes ellenzék együttvéve, így több mint a 60 százalékát megszerezné a kiosztható mandátumoknak egy most vasárnap tartandó EP-választáson – derül ki a Nézőpont Intézet szeptemberi felméréséből.

A Fidesz-KDNP ezzel akár Európa legsikeresebb pártja is lehet.

A nyolc éve kormányzó politikai alakulatnak továbbra is több szimpatizánsa van, mint az összes ellenzéki pártnak együttvéve. A kormánypárt 13, a Jobbik 4, az MSZP és a DK együtt 3, míg az LMP 1 képviselőt küldhetne Brüsszelbe.

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása 2018. augusztus 29. és szeptember 18. között készült 2000 fő személyes megkérdezésével. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. 2000 fős mintanagyság és 95 százalékos megbízhatósági szint esetén a mintavételi hiba 2,2 százalék. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére