Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Fidesz győzelmét jósolja a Medián

888.hu

2022.03.30. 12:30

A közvélemény-kutató cég felmérte a várható részvételt, a parlamenti mandátumok várható megoszlását, valamint azt, hogy a választók milyen eredményt várnak.

 

A Medián március végén készült felméréséből megállapítható, hogy a kampány hajrájában a kormánypárt megerősítette a már február végén tapasztalt fölényét.

 

Bő egy héttel a voksolás előtt a szavazókorú népesség 40 százalékának, a választani tudó szavazók 50 százalékának a támogatását élvezi.

 

Mindez jelentős mozgósítottság mellett következett be, hiszen a februári 75 százalék után most már a megkérdezettek 80 százaléka állította, hogy április 3-án biztosan elmegy szavazni.

 

Ez akár rekordrészvételt is jelezhet.

 

Az is a kormánypárt mellett szól, hogy a lakosság kétharmada, de még az ellenzéki szavazók egyharmada is a Fidesz győzelmére számít.

Látványos egyébként, hogy mostanra nemcsak a Fidesz–KDNP többsége, de az ország települési megosztottsága is megszilárdult: a kormánypárt–ellenzék szavazatarány Budapesten 27:45, vidéken viszont 43:29, sőt a községekben 50:26 – közli a Medián.

 

 

Nehéz lenne kétségbe vonni, hogy a Fidesz pozícióját a háborútól való félelem is erősítette, mindenesetre a jelek szerint Orbán Viktor hatékonyabban építette be kampányába az emberek biztonság- és stabilitásigényét, mint az ellenzék.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére