Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Fidesz eltörölte a vasárnapot

888.hu

2016.04.13. 19:28

A nagy magyarországi üzletláncok mind kinyitnak vasárnap. A SPAR, az ALDI és a TESCO mind-mind várják a vásárlókat, a jövõben munkaerõ bevonást is terveznek.

Rogán Antal és Varga Mihály hétfőn együtt jelentették be, hogy a kormány kezdeményezi a vasárnapi zárva tartás eltörlését. Az egész éves riogatás megalapozatlannak tűnt, ugyanis a hat napos nyitvatartási rendben is 5,6 százalékkal nőtt a boltok forgalma, a kiskereskedelemben dolgozók létszáma pedig nem csökkent, a törvényt mégsem sikerült elfogadtatni a szavazókkal.

A magyar baloldalnak azonban ismét sikerült meghasonulnia, hiszen a jobboldali kormánypárt elvi szinten támogatta a vasárnapi zárva tartás tilalmát, míg a klasszikus baloldalinak nevezendő emeszpé inkább agyondolgoztatná az embereket, és ezzel egyértelműen a multik érdekeit próbálja meg kiszolgálni. Az MSZP felismerte, hogy a nagy többség utálja a vasárnapi boltzárat, és feladva baloldali elkötelezettségét, síkra szállt azért, hogy az egyébként baloldali elvet elutálják az emberek.

Vasárnap lehet plázázni 

A bevásárlóközpontok dolgozóit, vezetőit kérdeztünk a vasárnapi nyitásról.  Az általunk megkérdezett nagy üzletláncok vezetői megerősítették, hogy a hatályos magyar törvényeknek megfelelően fognak működni a következőkben. Az ALDI, SPAR, TESCO, PENNY az elkövetkező vasárnapokon mind-mind kinyitnak, egyben nagy átalakításokat is végrehajtanak. Munkaerő bevonásra is készülnek. A Tesco 200 százalékos pótlékot fizet azoknak a munkatársaknak, akik vasárnap hajlandóak lesznek dolgozni, ez körülbelül háromnapi munkabérnek felel meg. 

A SPAR Magyarország jelentős szervezeti átalakításokat hajt végre a vasárnapi munkavégzésre vonatkozó törvény módosításához köthetően: újraszervezik logisztikai és értékesítési stratégiáikat, módosítani fogják a dolgozóink munkabeosztását és az egyes áruházaink nyitva tartási idejét is azért, hogy megteremtsék az újranyitás minden feltételét.

A vasárnapi nyitva tartás természetesen – ahogy a törvény bevezetését megelőzően – csak azon áruházainkat fogja csak érinteni, ahol a vásárlói visszajelzések ezt indokolják."

Továbbá megjegyzik, hogy a kiskereskedelmi szektort érintő általános munkaerőhiány miatt folyamatosan szükségük van új munkavállalókra.

Növekedett a SPAR forgalma

A vasárnapi vásárlások elsősorban péntekre, szombatra és hétfőre terelődtek át, ha a SPAR hálózat egészét vesszük átlagosan. A SPAR Magyarország forgalma 2014-ben 473,7 milliárd forint volt, míg 2015-ben már 488,2 milliárd forint, amely 3 %-os növekedést jelent.

Nem fog itt senki sem kinyitni most vasárnap, vagy mégis? 

A kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény alapján a kereskedő köteles az üzlet nyitva tartási idejének változásait az azt megelőző nyolc napon belül a kereskedelmi hatóságnak bejelenteni.

Tehát az a bolt, amelyik a boltzár eltörlését követően vasárnap ki akar nyitni, ezt a szándékát köteles bejelenteni az önkormányzatnak - érveltek páran.  Azonban kiderült, hogy a törvény egyelőre semmiféle fennakadást nem okoz az üzletvezetőknek, hiszen a jelenleg hatályos törvény is lehetővé teszi, hogy évi öt alkalommal nyitva legyenek vasárnaponként a nagy üzletláncok. Ebben az esetben négy nappal a vasárnapi nyitás előtt értesíteni kell a dolgozókat a hétvégi műszakról. Elvileg ma minden beosztottat kiértesítenek a vasárnapi munkavégzésről.

 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nincs új a nap alatt: egy imám volt a terrorszervezet vezetője

Nincs új a nap alatt: egy imám volt a terrorszervezet vezetője

Mullah Krekar 1991-ben utazott Norvégiába menedékkérőként, azonban megunta a jólétet és inkább az iszlám radikális szárnya felé vette az irányt.

Szoros meccsen jutott tovább a Honvéd az Európa-ligában

A Budapest Honvéd együttese 3–1-es hazai siker után várhatta a vilniusi visszavágót.

Magyar haderőfejlesztés: szeretteink, értékeink, hazánk megvédése az első

Magyar haderőfejlesztés: szeretteink, értékeink, hazánk megvédése az első

A magyar haderőfejlesztés kapcsán nem háborúra készülünk, hanem arra, hogy képesek legyünk megvédeni a békét; szeretteink, értékeink, hazánk megvédése az elsődleges – jelentette ki a honvédelmi miniszter csütörtökön Zalaegerszegen.

A V4-ek elutasították az Soros-hajók által szállított migránsok elosztását

A bevándorláspártiak újabb kísérletet tettek az EU-tagországok belügyminisztereinek csütörtöki, informális találkozóján arra, hogy közös nyilatkozatban mondják ki: a tagállamok vállalják a Földközi-tengeren működő NGO-hajók által Afrikából Európába szállított migránsok szétosztását – közölte a Belügyminisztérium (BM) az MTI-vel.

Soros hajóskapitánya a migránsok kötelező elosztását követeli

Soros hajóskapitánya a migránsok kötelező elosztását követeli

A Sea-Watch 3 kapitánya azt követeli az összes európai országtól, hogy fogadják be a civilszervezetek által tengeren kimentett migránsokat.

Összehangolt akcióban kapcsolatak le 2800 migránst

Huszonhat embercsempészt és 2760 illegális bevándorlót fogtak el a június 28. és július 8. között lefolytatott Joint Action Days (JAD) „Danube” nevű művelet során – közölte az osztrák szövetségi bűnügyi hivatal csütörtökön.

A Huawei nem hajlandó elengedni az Androidot

A Huawei saját fejlesztésű mobil operációs rendszere a Hongmeng nem okostelefonok, hanem mobil hálózatra kapcsolt ipari és lakossági berendezések számára készül – jelentette ki a Huawei Technologies igazgatótanácsának tagja, első alelnöke Catherine Chen, hangsúlyozva, hogy cége továbbra is az Android operációs rendszert használja majd okostelefonjai rendszerszoftvereként.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére