Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Facebookon is tarolt a Fidesz március 15-én

Nagy Gábor

2018.03.16. 16:20

Orbán Viktor és a Fidesz a facebookos nézettségi és lájkversenyt is toronymagasan megnyerte március 15-én.

Orbán Viktor és a Fidesz a facebookos nézettségi és lájkversenyt is toronymagasan megnyerte március 15-én. A Fidesz-tábor aktivizálódott és erősebb, mint valaha.

Mint az Origo is írja, a pártok megemlékezéseit dokumentáló fotókon jól látható, hogy a Békemenet több százezres közönségét megközelíteni sem tudta az ellenzék március 15-én.

Ugyanez a következtetés, ha megnézzük a pártok és a jelöltek facebookos feltöltéseit.

A Facebookon is óriásinak számító számokkal találkozhatunk Orbán Viktor közösségi oldalán látható, a Békemenet közönsége előtt elmondott beszédéből készült videó statisztikáit elemezve. Több mint 14 ezer megosztás, 1,4 millió elérés, 715 ezres nézettség és 30 ezer lájk.

A kormányfő beszédéről szóló képgaléria is hatalmasat fut a Facebookon, az összeállításra eddig 3 ezer megosztás és 25 ezer lájk gyűlt össze.

A számokat nézve egyértelmű, hogy a pártok március 15-i megemlékezését a digitális térben toronymagasan a Fidesz nyerte meg:

Facebook-oldalukra feltöltött videóikon és képeiken annyi lájk és megosztás látható, mint az összes ellenzéki párt összes feltöltött tartalmán együttvéve.

A pártok közül a Fidesz-videókon és az Orbán-beszédből készített mémeken is hatalmas nézettségi és megosztási számok vannak. Az egyik legnézettebb az a videó, ahol egy drónfelvételen láthatjuk, mekkora tömeg volt a Kossuth téren és a környező utcákban. A videót 261 ezren nézték meg eddig, 4600 ember osztotta meg és 14 ezer lájkot söpört be.

A tömeget a Margit körúton megmutató drónvideó is elnyerte a közösségi oldal felhasználóinak tetszését. Ezt a videót 294 ezren nézték meg, 10 ezren lájkolták és pontosan 5555-en osztották meg.

A Fidesz Facebook-oldalán eddig az a fotó a legsikeresebb, amelyre Orbán beszédéből az alábbi mondatokat szerkesztették rá: "Magyarok! Magasba a zászlókat! Menjünk és harcoljunk! Éljen a magyar szabadság! Éljen a haza! Fel, győzelemre!". Ezzel a képpel találkozott a hírfolyamában 420 ezer ember, 17 ezren lájkolták is, és közel 3500 ember meg is osztotta azt.

A második legsikeresebb kép, melyen az áll, "Harcolni fogunk az ellen, amit Soros György birodalma Magyarországgal tenni akar. Ez a mi hazánk, ez a mi életünk. Nincs nekünk másik, ezért küzdeni fogunk érte a végsőkig, és nem adjuk fel soha!" Ezen a képen közel 10 ezer lájk és közel 1600 megosztás szerepel.

A Socialbakers Suite nevű (mindenki számára elérhető) online szolgáltatás is azt mutatja, hogy elsöprő többsége van a Fidesznek.

Az ábrából kirajzolódik, hogy az 5 megfigyelt párt tartalmaival a tegnapi napon összesen 184 ezer interakciót generált – ennek több mint 88%-át (163 ezer interakciót) egyedül a Fidesz teremtette.

Az ellenzéki pártok önmagukhoz képest ugyan nem teljesítettek rosszul (az előző napokhoz viszonyítva), de semmi kiemelkedőt nem tudtak produkálni kampányeseményeiket követően, és emiatt látványos vereséget szenvedtek az online térben. Ha így folytatják, táboraikat nehezen fogják aktivizálni a következő hetekben.

További érdekesség, hogy a Fidesz táborában milyen sokan választják a tartalmak megosztását (ami a legerősebb interakciónak számít) az egyszerű lájk helyett.

Március 15-én több mint 10-szer annyian osztottak meg fideszes bejegyzést, mint ellenzéki tartalmat (összegezve az ellenzéki pártok számait).

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére