Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Facebook beszállt a választási kampányba - az ellenzék oldalán

888.hu

2018.03.26. 20:28

A Facebook módszeresen hallgattatja el a jobboldali, konzervatív, bevándorlásellenes véleményt megfogalmazó influencereket. Ám a baloldal uszítását a határon túli magyarok ellen, a kárpátaljai és az erdélyi kisebbségek gyurcsányi értelemben vett lejáratását zsigerbõl támogatja.

Gyurcsány gyűlölködő videóját többen is jelentették, de a Facebook szerint a videó nem sérti a portál alapelveit. A Mandiner által közzétett anyagok azt bizonyítják, hogy a Facebook aktívan beavatkozik a választásokba, a baloldali ellenzék (inkluzív Jobbik) oldalán.

A Kolozsvár főterén, a Szent Mihály-templom előtt, a Főtéren felvett videón arra járó kettős állampolgárságú magyarokat kérdeznek arról, hogy elmennek-e szavazni a magyar választásokon és melyik pártra szavaznak. A jellemző válasz az, hogy elmennek és a Fideszre voksolnak. 

A Facebook alapelveit nem sérti a baloldali gyűlölködés. Ezt reagálták.

A Mandiner egyik erdélyi olvasója így kommentálta a videót:

Eredetileg Erdélyből származó fiatal magyar vagyok, Magyarországon élek és dolgozom. Nagyon szeretem szülőföldemet, ragaszkodom hozzá, viszont tudom, hogy egyetlen erő létezik a földön, amely magyar érdekeket képes érvényesíteni: Magyarország. Ezért egyáltalán nem mindegy az én életem, a mi életünk, minden magyar élete szempontjából, hogy ki vezeti Magyarországot. Ugyanis ugyanaz a téves politika, amely Magyarországból bevándorlóországot csinálna, az egyben a külhoni magyarokat is sorsukra hagyná. Zárójelben jegyezném meg: nem mindegy, hogy a magyarországi munkaerőhiányt magyarokkal pótoljuk-e vagy sem.

Az elmúlt években számtalan barátommal, ismerősömmel megtörtént, hogy felvállalta konzervatív nézeteit a Facebookon, és emiatt törölték bejegyzéseiket, egyes esetekben törölték őket Facebookról. A vitatott tartalmak a bevándorlással foglalkoztak, visszafogott és kulturált módon. A Facebook mégis elbánt velük.

Ezek után szembe jött velem Gyurcsány Ferenc videója. Kolozsvári barátaimat, szüleim barátait, minket, határon túli magyarokat elmosott arccal, eltorzított hanggal, drámai zenei aláfestéssel úgy mutattak be, mintha utolsó bűnözők lennénk, akik most lopják el Magyarország jövőjét. Pusztán azzal, hogy meg merünk szólalni egy olyan kérdésben, mely sorsunkat a legmeghatározóbban befolyásolja. Gyurcsány Ferenc ezzel nemcsak engem, hanem minden külhoni magyart megsértett, belénk rúgott. És ezt nem először tette. Hozzászoktam. De arra gondoltam, feljelentem pár barátommal együtt a Facebooknál, hiszen ha ismerőseim visszafogott tartalmait letiltják bevándorlás témában, akkor nyilván egy nemzeti kisebbséggel szemben elkövetett nyílt uszítás hasonló bánásmódot érdemel. Tévedtem. 

A Facebook válasza egyértelmű: a bevándorlás hatásairól beszélni tilos, a magyar kisebbségbe belerúgni, a magyar kisebbség ellen uszítani viszont politikailag korrekt. Elszomorodtam. Én tényleg csak Magyarországra számíthatok.”

Gyurcsány Ferenc uszít a külhoni magyarok ellen

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a migránsoknak ellátást követel, a külhoni magyarok ellen pedig uszít.

A nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója ezt arra reagálva közölte hétfőn az MTI-vel, hogy Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatóján azt mondta, helyénvalónak tartja pártja vasárnap bemutatott, Kolozsváron forgatott kampányvideóját, amelyben kitakart arcú és eltorzított hangú határon túli magyarok beszélnek arról, hogy a Fideszre fognak szavazni.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója azt írta, Gyurcsány Ferenc kolozsvári kampányvideója mindent elmond a baloldal "nemzetellenes" politikájáról: míg a migránsoknak jogokat, lakhatást és ellátást követelnek, addig a határon túl élő magyar emberek ellen uszítanak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére