Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A családok Magyarország jövõjének a zálogai

Pörge Béla

2018.05.27. 11:44

Az utóbbi nyolc évben minden esztendõben jobb lett a családoknak.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a gyereknap alkalmából tartott vasárnap sajtótájékoztatót.

Az államtitkár elmondta: 2010-ben a családok mintegy ezermilliárd forintot kaptak, ez az összeg az idei évre megduplázódott. Kiemelte, hogy a kormány számára mindig a családok voltak az elsők, és ha a gazdaság jól teljesített, a családok juthattak először támogatáshoz.

Büszkék vagyunk arra, hogy Európa egyik legkiterjedtebb családtámogatási rendszere a magyar, ez azért történhetett meg, mert mindig a családok álltak az első helyen"

— mondta, majd hozzátette, a kormány szeretné tovább bővíteni, újabb elemekkel kiegészíteni a családok támogatását, ezért akciótervet dolgoznak ki, amely további segítséget nyújthat az érintetteknek.

A tervet a magyar családokkal együttműködésben alakítják ki, ezért lesz fontos a nemzeti konzultáció, amelynek egyik fő célja, hogy az érintetteket bevonják a párbeszédbe.

A családok a mi szövetségeseink, Magyarország jövőjének zálogai. Ahol születnek gyerekek, annak a nemzetnek van jövője, (...) ez a világtörténelemben mindig így volt, most is így lesz. Ezért fontos, hogy a családok a nemzeti konzultáció során közvetlenül és részleteiben is beleszólhatnak a kormány családtámogatási politikájába"

— emelte ki.

A kormány intézkedéseinek köszönhetően már eddig is nagyon sok támogatást kaptak a családok – mondta az államtitkár, ezek között említve a gyermekek után járó adókedvezményt, az otthonteremtési kedvezményt és a gyed extrát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére