Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A cigányokkal kapcsolatban is hazudott a Sargentini-jelentés

888.hu

2018.09.11. 20:31

Meg kell köszönni a kormánynak, amit a romákért tett, nem pedig elítélni - jelentette ki kedden Járóka Lívia fideszes EP-képviselõ a magyar jogállamisági helyzetrõl szóló különjelentés plenáris európai parlamenti (EP-) vitájakor Strasbourgban.

Hozzászólásában azt mondta, hogy a jelentés ebben a témában is alaptalan vádaskodásokat tartalmaz, és elfogadása alááshatja az EP és az Európai Bizottság hitelességét is – írja az MTI.

Magyarország ma mindent elkövet a cigánygyerekek iskolai szegregációja ellen, és lépéseket tesz a legszegényebbek megvédésre – emelte ki.

Sajnálkozását fejezte ki, hogy a jelentéssel még olyan – például német néppárti – EP-képviselőket is "megvezettek", akik jól ismerik, hogy

Magyarország nagyon erős hozzáállást tanúsított az európai romastratégiában."

Másik felszólalásában Járóka Lívia kifogásolta, hogy a jelentésben benne maradhatott az, hogy "a szélsőjobboldali Magyar Gárda a Fidesz ideje alatt is tevékenykedhetett", illetve a romagyilkosságok a mostani kormány idejében történtek.

A gyilkosságok elkövetőit az Orbán-kormány hatalomba lépésével elítélték, és Orbán Viktor első intézkedése volt 2010-es kormányra kerülése után, hogy a Magyar Gárda működését betiltsa – jelentette ki.

A fideszes képviselő hangoztatta, most kell megállítani a Sargentini-jelentést, és arra kérte képviselőtársait, hogy szerdán szavazzanak ellene.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére