Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A CEU nem nyugszik: újabb fórumon támadják hazánkat a nyílt társadalom kutatói

888.hu

2022.06.23. 20:45

Tudományos álca mögé bújtatott támadást intézett hazánk ellen a CEU magyar oktatója. Bárd Petra a társszerzője a European Law Journal című tudományos lapban ebben a hónapban megjelent publikációnak, melyben ő, és a szintén CEU-hoz köthető szerzőtársa az ukrán válsággal összefüggésben sürgetik a jogállamisági rendelet alkalmazását Magyarországgal szemben – írja az Alapjogokért Központ.

 

Mint írják: a saját hazáját háború idején támadó Bárd szerint az Ukrajna elleni orosz agresszió ürügyként szolgált a jogállamiságról folytatott uniós párbeszéd háttérbe szorítására. A szerzők türelmetlenek és elégedetlenek, hogy az Európai Bizottság nem lép fel kellően gyorsan és kellő eréllyel hazánkkal szemben. Következtetésük szerint az április 3-i választásokat megelőzően az Európai Bizottság folyamatosan kifogásokat talált, hogy elkerülje a jogállamisági rendelet alkalmazását Magyarországgal szemben.

 

A cikkben szokás szerint a Nyílt társadalom hálózatához tartozó szervezetekre, így a V-Dem Intézetre és a Freedom House-ra hivatkoznak saját álláspontjuk alátámasztására. Ezekre alapozva tesznek olyan hazug állításokat, minthogy Magyarország az autokratizálódás jegyeit mutatja, vagy hogy hazánkban a szabadság drámai módon csökkent, szinte már nem is tekinthető szabad országnak. A szerzők politikai-ideológiai elfogultságát jól mutatja, hogy a nemzetközi megfigyelők megállapításaival ellentétben az április 3-i hazai választásokat tisztességtelennek tartják – teszik hozzá.

 

Bárd Petra a Közép-európai Egyetem (CEU) jogi tanulmányok tanszékének kutatója és kutatási tag a CEU Demokrácia Intézetében. Részt vesz az Európai Bizottság által finanszírozott RECONNECT konzorcium munkájában, melynek nemzetközi tanácsadói testületében olyan tudományos személyek foglalnak helyet, akik rendszeresen támadják hazánkat a nemzetközi médiában és tudományos fórumokon, így Kim Lane Scheppele, Anne Applebaum vagy az a Halmai Gábor, aki 2001–2004 között a Soros Alapítvány Kuratóriumának elnöke volt. Bárd emellett tagja a „The Good Lobby” nevű kezdeményezésnek, mely a lobbizást, mint a demokratikus részvétel egyik formáját támogatja. A szervezet egyik fő támogatója az Open Society Foundations.

 

 

2016 óta Bárd számos, az Európai Parlament LIBE Bizottsága által finanszírozott tanulmány elkészítésében vett részt az elmúlt években, többek között a médiaszabadság, a kisebbségvédelem, a jogállamiság és a gyűlöletbeszéd témakörében. A vele szorosan együttműködő Kim Lane Scheppele valamint a nyílt társadalom hálózatával szintén intenzív kapcsolatot ápoló Daniel Kelemen voltak azok, akik az Európai Parlament Zöld képviselőcsoportjának felkérésére, a Magyarországot elítélni szándékozó folyamat felgyorsítása érdekében elkészítették a Bizottság írásbeli értesítésének tervezetét. Ez a dokumentum a Magyarországgal szemben jogállamiság címszó alatt az európai zöldek által megfogalmazott, hiányosságoktól hemzsegő, koncepciózus politikai vádirat – írják végül.

 

Az eredeti írás ITT olvasható.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

A 888 podcastjának vendége: Bohár Tünde, a Megafon munkatársa.

Sopánkodhatnak a baloldali politikusok: az EP az atomenergiát is fenntartható energiaforrásnak minősítette

Az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómia rendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet – közölte az uniós parlament szerdán.

Gyöngyösi sütheti saját pecsenyéjét a Jobbik élén

Gyöngyösi sütheti saját pecsenyéjét a Jobbik élén

Bár Gyöngyösi Márton, a Jobbik frissen megválasztott elnöke hiába verte el nagy fölénnyel Jakab Péter jelöltjét, Földi Istvánt az elnökválasztáson, mégis gyakran emlegetik egy lapon a nevét Retkes Attiláéval, aki az SZDSZ utolsó elnökeként, a párt megszűnésekor leoltotta a villanyt.

GFG blog 11.: Döglött akták: a szocik

GFG blog 11.: Döglött akták: a szocik

Hozzájárulás korunk szellemi vitáihoz

Ha valaki nem tud választani magának nemet, egy társkereső több mint 12 alternatívát kínál

Ha valaki nem tud választani magának nemet, egy társkereső több mint 12 alternatívát kínál

Mert ugyebár nem elég 4-5 lehetőség a nemi identitás meghatározására, felvilágosultaknál ennél sokkal bonyolultabb a kérdés.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére