Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Kétharmad
 
 
 
 

A brüsszeli hiszti

Tóth Dalma

2017.04.26. 14:38

Orbán Viktor ezekre a kérdésekre számíthat az Európai Parlamentben.
Miért utazott Orbán Viktor Brüsszelbe?

Orbán Viktor a magyarok érdekéért fog küzdeni Brüsszelben az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén. Előtte az EU biztosai dél körül vitatják meg a bizottság jogászainak jelentését arról, hogy sérti-e az európai szabályokat a magyar felsőoktatási törvény módosítása. A törvény egyébként csak az EU-n kívüli egyetemekre vonatkozik, azaz közvetlenül nem érinti az európai ügyeket. Az Európai Bizottság végül arra jutott, hogy figyelmeztető levelet küld a magyar kormánynak, mert szerintük az április elején elfogadott felsőoktatási törvény indokolatlanul szigorú feltételekhez köti a külföldi egyetemek működését Magyarországon.

Nem sokkal a bizottság döntéseinek bejelentése után kezdődik a vita a magyar helyzetről az Európai Parlamentben. Ezen fog részt venni Orbán Viktor is.

Miről fognak vitatkozni a parlamentben?

Magyarország folyamatos támadás alatt van Brüsszel részéről. Az európai bürokraták meg akarják akadályozni a rezsicsökkentést, nem szeretnék, ha mi állapítanánk meg az árakat. Az se tetszik nekik, hogy Magyarország nem szeretne migránsokat befogadni, és akik itt állomásoznak, azokat tranzitzónákba terelnénk, hogy a közbiztonság továbbra is megfelelő maradjon. A magyar kormány a civil szervezetek pénzügyeit is átláthatóvá tenné, hogy egyértelmű legyen, ha valakik mögött külföldi érdekek állnak - ennek sem örül Brüsszel. Támadást alá veszik  a munkahelyteremtő támogatásokat és az adópolitikánkat is, mivel nemzeti hatáskörben akarjuk tartani ezeket a kérdésköröket.

Orbán Viktor pedig ezekben a kérdésekben nem enged. A miniszterelnök ezért is indított nemzeti konzultációt. Az ország politikáját az emberek véleményére szeretné alapozni a kormány, hiszen úgy sokkal könnyebb megvédeni a magyarság érdekeit Brüsszellel szemben. A kérdőív a rezsicsökkentés, az illegális bevándorlás, a külföldről támogatott szervezetek működését, a munkahelyteremtő intézkedések és az adócsökkentés témaköreit járja körbe. A válaszokat május 20-ig lehet visszaküldeni.

A Fidesz elnöksége is arra kérte Orbán Viktort, hogy bevándorlási kérdésekben a kormány ne engedjen Brüsszel nyomásának.

Az Európai Uniónak eddig nem sikerült fogást találnia Orbán Viktoron, de a "jóakarok" már több ötletet is bedobtak a közösbe, hogy mit lehetne tenni, ha nem a brüsszeliták akarata érvényesülne. Felmerült már a pénzcsapok elzárása, a bizottsági jogállamisági mechanizmus beindítása, "független szakértők" Magyarországra küldése, a Fidesz képviselők kizárása az Európai Néppártból és kötelezettségszegéi eljárás megindítása.

Soros minden kapcsolatát beveti Magyarország ellen

Brüsszel egyébként egész héten Magyarországért aggódott Soros Györgynek köszönhetően. A milliárdos üzletember által működtetett CEU rektora Michael Ignatieff, az elmúlt két napban több EP-képviselővel is találkozott és előadásokat is tartott, hogy mindenkit meggyőzzön az ő igazáról. Hétfőn Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke fogadta a CEU rektorát. Kedden pedig az ő részvételével tartottak meghallgatást az Európai Parlamentben a CEU jövőjéről.

Soros György pedig csütörtökön személyesen is Brüsszelbe látogat, hogy találkozzon az Európai Bizottság elnökével Jean-Claude Junckerrel.  A civileket és a felsőoktatást érintő törvénymódosításról fognak diskurálni. Valószínűleg megbeszélik, hogyan lehetne megnyitni a magyar határt az illegális bevándorlók előtt, Magyarországot pedig miképp lehetne félreállítani. Soros biztosra akar menni, Juncker mellett találkozik még Frans Timmermans első alelnökkel, Jyrki Katainen alelnökkel és Vera Jurová igazságügyi biztossal.

OLVASTAD MÁR?

Kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Újabb dokumentum bizonyítja: Brüsszel még több migránst hozna Európába

Újabb dokumentum bizonyítja: Brüsszel még több migránst hozna Európába

Amerika, London, Párizs

Brüsszel 170 oldalas tanulmányban próbálja bizonygatni, hogy a tömeges bevándorlás nélkül hanyatlásnak indulna a kontinens. A dokumentumot valamennyi képviselőhöz eljuttatták – írja a V4NA hírügynökség.

Több magyar jön haza, mint amennyi elmegy

Több magyar jön haza, mint amennyi elmegy

Kétharmad

Nagy pofon ez a balliberális pártoknak, akik hisztériakeltés céljából folyamatosan azt hangoztatják, hogy minden magyar külföldre menekül. Ez az ő kormányzásuk alatt így történt, de úgy néz ki, a családbarát Orbán-kormánynak lassan, de sikerült visszafordítania a tendenciát. Többen jönnek haza, mint amennyien elmennek.

Észtországban sincs elsöprő sikere az Európai Egyesült Államok tervének

„Semmi értelmét nem látja” a szorosabb uniós együttműködésnek az Észt Konzervatív Néppárt (EKRE) vezetője.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a mai nap.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére