Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Müller Cecília: Lassú emelkedés kezdődött el a járványadatokban

888.hu, MTI

2021.02.11. 15:30

A brit koronavírus-mutáns miatt emelkedik a fertőzöttek száma.

Megtorpant a második koronavírus-hullám lefelé tartó szakasza, egyes járványügyi adatokban ismét lassú emelkedés kezdődött el – közölte az országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília azt mondta, miként Európa számos országában, úgy

Magyarországon is részben a brit koronavírus-mutáns miatt tapasztalható a korábbi kedvező adatok romlása”.

Egyelőre ez az emelkedés még lassú, az elmúlt napon 1862-vel nőtt az azonosított fertőzöttek száma, de ha teret nyer a fertőzőképesebb brit mutáns, akkor további növekedés várható – fogalmazott.
A tiszti főorvos hangsúlyozta: továbbra is nagyon fontos a védekezés és az, hogy a minimálisra csökkentsük a fertőzés átadásának lehetőségét.

A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 130 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök az elmúlt 24 órában – mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.

Kiss Róbert alezredes közölte: 84-en szegték meg a 10 ezer lakosúnál nagyobb településeken a közterületi maszkviselésre vonatkozó önkormányzati rendeletet. Közülük 22-t figyelmeztettek, 34-en kaptak helyszíni bírságot, 28-at feljelentettek. Szabálytalan maszkviselés miatt tömegközlekedési eszközökön és a megállóhelyeken 9, üzletekben, bevásárlóközpontokban 37 emberrel szemben jártak el.
Az alezredes hozzátette, hogy a maszkviselési szabályok megszegése miatt eddig 24 428-szor intézkedtek a rendőrök.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére