Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A BKK igazgatósági tagja szerint káoszra készülhetnek a közlekedők Budapesten

888.hu - MTI

2020.08.31. 19:00

Hatalmas káoszra készüljenek kedden a Budapesten közlekedők – mondta Wintermantel Zsolt, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatóságának Fidesz által delegált tagja hétfői sajtótájékoztatóján, a tanévkezdésre utalva és Karácsony Gergely főpolgármesternek a nagykörút új forgalmi rendjéről szóló bejelentésére reagálva.

A kormánypárti politikus azt mondta: Karácsony Gergely bejelentése legalább két hetet késett és csak azt bizonyítja, hogy folytatódik a néhány hónapja kezdődött „emberkísérlet”.

Tipikus Karácsony Gergely-es részmegoldás született

– értékelt, majd úgy fogalmazott: „olyan nincs, hogy a körút egyik szakaszán visszaállítja a kétsávos közlekedést, miközben a parkolást megszünteti, a másik részén pedig nem”.

A fideszes politikus álláspontja szerint a főváros vezetése kapkod egy olyan helyzetben, amit saját maga idézett elő, és amit az általuk megrendelt közvélemény-kutatás sem támaszt alá.

Wintermantel Zsolt azt mondta, bízik abban, hogy a budapesti autósok felelősen, egymásra odafigyelve fognak közlekedni, de „ne gondoljuk azt, hogy egyszerű lesz a helyzet„.

Az eseményen a politikai elemzők dolgának nevezte annak megítélését, hogy Karácsony Gergely mostani döntésével a Demokratikus Koalíció „politikai zsarolásának” engedett, vagy meghallgatta Fürjes Balázs és a Fidesz jobbító szándékú javaslatait.

Wintermantel Zsolt az új közlekedési rend kapcsán azt sürgette, hogy térjenek vissza a tervezőasztalhoz és a tárgyalóasztalhoz, és együtt gondolkodjanak Budapest közlekedéséről.

Javaslata szerint vissza kellene térni a Fővárosi Közgyűlés által korábban jelentős számban támogatott, határozott és világos célokat meghatározó Budapesti Mobilitási Terv megvalósításához.

Ezeket csak egymásra épülve, a szakma szabályai szerint lehet elérni, nem pedig ad hoc módon, sávok felfestésével – mondta, hozzátéve, hogy elkerülhető lett volna a „fiaskó”, ha a főpolgármester hamarabb meghallja a Fidesz és a szakma javaslatait.

A főpolgármester hétfői bejelentése szerint kompromisszumos megoldás született a nagykörút új forgalmi rendjének ügyében. A Blaha Lujza tér és a Petőfi híd között kétsávos lesz az autós közlekedés és a parkolósávokból alakítanak ki kerékpárutakat. A körút többi szakaszán marad a kétszer egysávos gépjármű-közlekedés, mert ott nem lehet együtt kialakítani a kétszer két sávot és a biciklisávot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Egy újabb könyv, amely a transzneműséget népszerűsíti a fiatal lányoknak

„Ha még nem mentél át a pubertáson, az orvos felajánlhat olyan gyógyszert, amely késlelteti a tested változásait, így több időd lesz elgondolkodni a nemi identitásodon” – írja a könyv egyik részlete.

Dobrev megerősíti Török Gábort, aki azt mondja: „Önerőből az ellenzék soha nem nyer választást”

Dobrev megerősíti Török Gábort, aki azt mondja: „Önerőből az ellenzék soha nem nyer választást”

Futott egy dezodor-reklám a tévében. Úgy ült a lépdelő lovon a főszereplő, mintha minden rendben lenne. Ám ő a ló fara irányában pislogott, miközben fülig érő szájjal jelezte, mindegy merre megy a ló, oda vagy vissza, neki a reklámozott dezodor a legjobb.

Éjjel-nappal égetik a díszkivilágítást a félkész Lánchídon

Éjjel-nappal égetik a díszkivilágítást a félkész Lánchídon

A még lezárt, építési hulladékkal teledobált Lánchíd meghökkentő fényárban úszik éjjel és nappal(!) is, fedezte fel a RIPOST. Eközben a takarékosságra hivatkozva idén nem kapott karácsonyi kivilágítást Budapest. Aki mégis díszkivilágítást akar, nézegetheti a szemetes Lánchidat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére